Snima se DRUGA SEZONA Nemanjića! OVO SU DETALJI…

Objavljeno: 16 maj 2018

Prva sezona serije “Nemanjići – rađanje kraljevine” završena je prošle nedelje, a već se sprema nastavak.

Ova serija izazvala je brojne komentare u javnosti, ali je zabeležila i veliku gledanost. Kako “Blic” saznaje, scenario za drugu sezonu je predat čelnim ljudima RTS-a, koji će ga u narednom periodu pročitati i dati svoj komentar.

Čim se odobri scenario, biraće se novi likovi koji će dočarati vladavinu Uroša Velikog, koji će biti ključna ličnost druge sezone.

– Scenario za drugu sezonu je napisan. Obradiće se period nakon krunisanja Stefana Nemanjića. Međutim, većim delom će se obraditi vladavina Uroša Velikog, koji je prema istorijskim tragovima dosta osobina nasledio od oca Stefana Nemanjića i majke Ane Dandolo. Veliku ulogu će imati i Uroševa žena Jelena Anžujska, koja je iz daleka došla na srpski dvor. Čim se odobri scenario, počeće kastinzi za izbor glumaca koji će tumačiti nove likove. U prvih nekoliko epizoda pojaviće se glumci iz prve sezone, a u narednim epizodama planirana je potpino nova glumačka postava – otkriva izvor blizak produkciji RTS.

Ova saznanja potvrdio je i sam scenarista Gordan Mihić.

– Svi smo spremni. Kao što znate, ne zavisi od nas. Ekipa je spremna i čekamo da scenario bude pročitan, nakon čega će se krenuti sa daljom pripremom – kaže za “Blic” Mihić i dodaje čemu će biti posvećena druga sezona.

Biće posvećana velika pažnja Svetom Savi i zaokružiće će se njegova uloga u stvaranju Srpske Pravoslavne crkve, radu na diplomatskim odnosima i mnogim drugim. Posle Stefana Prvovenčanog dolaze sinovi Radoslav, Vladislav, Uroš, koji je vladao 40 godina, i Dragutin i Milutin. Isto kao u prvoj, bavićemo se očuvanjem zemlje koju su stvorili Nemanja i Stefan, sukobima sa susedima, velikim ljubavima vladara, njihovim sudbinama. To je sve ono što bi, prema scenariju, trebalo da bude u drugoj sezoni – rekao je Gordan Mihić.

Za sada je neizvesno, ali emitovanje druge sezone moglo bi da bude zakazano već na jesen.

Izvor: Srbijadanas.com

 

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...
CRISTIANO: PRAVILNO IME BI BILO ''ALBANSKA REPUBLIKA MAKEDONI...
neimenovano: ja hocu daimam takve oci ja imam svetlo zelene...
Mikica: Bravo za naše mlade Nišlije , svaka čast , treb...
mira: Poljoprivrednicima je potrebno mnogo da se pomogne...