Iphone X – najbolji do sada?

Objavljeno: 31 okt 2017
Novi Iphone X, možda i najbolji do sada! Foto: cnet2.cbsistatic.com

Kompanija Apple u petak 3. novembra pustiće u prodaju dugoočekivani model Iphone X odnosno Ajfon „desetku“. 

Naslednik popularne „osmice“ u rukavu ima brojne adute. Jedna od njih je svakako odmah očigledna – nema prepoznatljivog „home“ dugmeta tako da je otključavanje ekrana dodirom prsta prošlost.

Novi Ajfon otključava se pomoću novog FaceID softvera za prepoznavanje lica. Ovaj novi biometrijski sistem koristi infra red senzore koji se nalaze pored kamere kako bi prepoznao lice korisnika. Kružnim pomeranjem lica „učite“ uređaj da prepozna vaše lice, pa svaki sledći put kada pogledate u ekran on će se sam otključati. 

 

Poput svog prethodnika i X pokreće novi A11 bionički procesor, a uređaj se puniti bežičnim punjačem. Maska mu je od nerđajućeg čelika, a OLED ekran se pruža preko cele prednje strane što je novina u odnosu na prethodnika koji je imao displej iste veličine, ali je sam uređaj bio gabaritniji.

Povlačenjem ekrana nagore vraćate se na glavni meni, a korisnici ovo porede sa interaktivnim ekranima iz filma Toma Kruza „Suvišni izveštaj“. 

Inženjeri iz Epla mislili su i na one koji vole da prave selfije, pa sada za prednju kameru postoji poseban filter za portrete koji muti ili zatamnjuje pozadinu fotografije. 

Kada su emotikonu u pitanju, uvedena novina je skoro revolucionarna! Epl je kreirao „animodžije“ tako da već pomenuti senzori očitavaju vašu facijalnu reakciju i otelotvoruju je u animaciju 12 životinja među kojima su jednorog, mačka, svinja, panda… 

Ajfon X takođe ima pejpal aplikaciju pomoću koje možete da plaćate licem, maska je vodootporna i najizdržljivija od svih prethodnih modela, a tu su brojna poboljšanja kada su u pitanju filteri za snepčet i kreiranje usporenog snimka. 

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

: Vratiti smrtnu kaznu za ubice....
mentor max: Daleko je on od ove pozicije,neće nikada ni biti ...
Marijana: Koju kaznu prepisati licima koja su ubila čoveka?...
Nargilica: Sofija jeste jedno od najpopularnijih imena pogoto...
Oliver: Taman, pred beogradske izbore....
Dragan: Zasto je Darko Bulatovic malo zastupljen u vasem l...
Simfoniski: Sta bre vise maltretirate ove jadne ljude sto rade...
mekani: mnogo strasno izgleda.......
Miroslav: Imate veoma bogat sajt i cak sta vise, imate veoma...
marko deka: Ako sns bude ispod 33% u Beogradu to je veliki usp...