Međunarodni festival stripa ‚‚Medijana Nifest 2017“

Objavljeno: 14 maj 2017

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Medijana a u organizaciji Udruženja ljubitelja stripa „Branko Plavšić“ u Nišu je počeo 4. međunarodni festival stripa „Medijana Nifest 2017“. 

Predsednik GO Medijana, foto: V. S. / Niške novine

“Uz brojne kulturne manifestacije na području Gradske opštine Medijana dodali smo još jednu – Festival stripa. Nadam se da će naše učešće postati tradicija, zarade širokog spektra aktivnosti u kojima učestvujemo a koje su važne za kulturu”, rekao je na konferenciji za novinare predsednik najveće niške opštine Medijana Milan Krstić. “Svi smo odrastali uz stripove, te je ovo prilika da se stariji podsete a nešto mlađi upoznaju sa strip junacima i onima koji ih stvaraju”, dodao je Krstić.

Izložba Nišlije, autora stripskog Šerloka Holmsa, Vladimira Krstića Lacija biće jedan od centralnih događaja u okviru Festivala.

“Strip je način života. Nagrada „Zlatna muza“ iz San Rema je pozitivna posledica istrajavanja u kvalitetu u stripu. Publika je to samo nagradila”, rekao je Krstić i pozvao Nišlije da dođu na Festival i druže se sa strip junacima i eminentnim crtačima iz zemlje i inostranstva.

Predsednik Udruženja ljubitelja stripa „Branko Plavšić“ Zoran Nikolić izričit je da bez podrške Gradske opštine Medijana ne bi ove godine ni bilo Festivala stripa u Nišu. Napominje da se u ovom gradu neguje tradicija škole stripa i da je iznenađujuće veliko interesovanje za radionice u osnovnim i srednjim školama.

Ekskluzivni gosti „Medijana Nifesta 2017“ koji će u četvrtak, 11. maja u 18 sati na niškom Sajmištu otvoriti predsednik GO Medijana Milan Krstić, su Danijele Kaluri i Marčelo Manđantini, italijanski strip autori, crtači Dilana Doga i Zagora. Učestvuju i drugi brojni gosti iz inostranstva i cele Srbije.

Izložbe se održavaju u Oficirskom domu i Domu vojske, dok je Niško sajmište rezervisano za tribine i otvorene radionice stripa.

(Piše: Vladana Simić)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Edoo: Jedan ovakav lijep dogadjaj ostane bez komentara, ...
Robert: Pozdrav iz skoplja najbolja muzika na radiju vas ...
Barni: Tacno. I ovi sto zele da unakaze tvrdjavu su gola ...
Stanko: Pravi zaljubljenik u istoriska znamenja nikad nebi...
Mica ispektor: Preispitatjte vi to bolje jer svaka nova godina gr...
melanholic: nemoze da se ugleda dok drzava ne reklamira malo s...
baki: jeste ja sam bio, trenutno najbolji prilazni put d...
cale4446: samo nek se razbacuju s parama a sto narod gladan ...
dare83: da vidimo i to čudo...
Deki mercedes: Nema u Nisu ali nema ni u drugim okolnim opstinam...