Neprijatan miris u centru grada brine Nišlije

Objavljeno: 18 juna 2017

Građani centra Niša i sa Bulevara Nemanjića zvali su nas i prijavili neprijatan miris, kaže za “Novosti“ zamenik načelnika komunalne policije Milan Đorđević. – Naši ljudi su na terenu i ispituju, da li je negde nešto zapaljeno? Dok tražimo uzrok neprijatnog mirisa obavestili smo vatrogasce, Centar za vanredne situacije i Institut za javno zdravlje.

Centar Niša, foto: M. Miladinović, Niške novine
Centar Niša, foto: M. Miladinović, Niške novine

Građani na društvenim mrežama pišu da ih neprijatan miris podseća na „sonu kiselinu“, „plastiku ili žicu koja se topi“. Oni tvrde da se neprijatan miris u centru grada oseća od ranog jutra. Pojedini se čak žale da ih peče grlo ili da kašlju dok udišu.

pak, iznad grada nije uočen dim, a iz policije kažu da nisu imali prijave o požarima niti bilo kakavim eksplozijama. Nepoznato šta je uzrok smrada i da li u vazduhu postoje materije koje mogu da naškode zdravlju građana.

Nekoliko građana zvalo je policiju zvali i žalilo se na neprijatan miris. – Prvi takav poziv imali smo u 13 sati i 10 minuta, kaže Ivana Bivolarević portparol niške policije.

– Imali smo pozive građana koji su pitali šta je uzrok smrada i da li je opasno, kaže dr Gorica Radomirović zamenik šefa operativne smene Hitne pomoći.

– Ipak, ne treba izazivati paniku jer niko, barem do sada, nije imao zdravstvene probleme zbog neprijatnog mirisa. I mi ovde u Hitnoj pomoći i okolini Medicinskog fakulteta osećamo neprijatan miris, dok naše kolege kažu da takvog mirisa nema na periferiji Niša.

Iz Instituta za javno zdravlje kažu da nemaju nalog inspekcije za zaštitu životne sredine da ispitaju vazduh, ali da su u pripravnosti da reaguju odmah po njegovom dobijanju. Ekološku inspekciju nismo uspeli da kontaktiramo.

Nezvanično smo saznali da Sektor za vanredne situacije utvrđuje uzrok smrada, ali da za sada ne znaju šta je izazvalo neprijatan miris. Neki tvrde da neprijatan miris donosi vetar sa deponije u blizini Novog groblja u Nišu.

(Izvor: Večernje novosti, piše: M.P.)

Povezane vesti
Pročitajte i ovo

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Lopovj: Nista ne moze da zameni moju nuteLicu...
Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...