Neprijatan miris u centru grada brine Nišlije

Objavljeno: 18 jun 2017

Građani centra Niša i sa Bulevara Nemanjića zvali su nas i prijavili neprijatan miris, kaže za “Novosti“ zamenik načelnika komunalne policije Milan Đorđević. – Naši ljudi su na terenu i ispituju, da li je negde nešto zapaljeno? Dok tražimo uzrok neprijatnog mirisa obavestili smo vatrogasce, Centar za vanredne situacije i Institut za javno zdravlje.

Centar Niša, foto: M. Miladinović, Niške novine
Centar Niša, foto: M. Miladinović, Niške novine

Građani na društvenim mrežama pišu da ih neprijatan miris podseća na „sonu kiselinu“, „plastiku ili žicu koja se topi“. Oni tvrde da se neprijatan miris u centru grada oseća od ranog jutra. Pojedini se čak žale da ih peče grlo ili da kašlju dok udišu.

pak, iznad grada nije uočen dim, a iz policije kažu da nisu imali prijave o požarima niti bilo kakavim eksplozijama. Nepoznato šta je uzrok smrada i da li u vazduhu postoje materije koje mogu da naškode zdravlju građana.

Nekoliko građana zvalo je policiju zvali i žalilo se na neprijatan miris. – Prvi takav poziv imali smo u 13 sati i 10 minuta, kaže Ivana Bivolarević portparol niške policije.

– Imali smo pozive građana koji su pitali šta je uzrok smrada i da li je opasno, kaže dr Gorica Radomirović zamenik šefa operativne smene Hitne pomoći.

– Ipak, ne treba izazivati paniku jer niko, barem do sada, nije imao zdravstvene probleme zbog neprijatnog mirisa. I mi ovde u Hitnoj pomoći i okolini Medicinskog fakulteta osećamo neprijatan miris, dok naše kolege kažu da takvog mirisa nema na periferiji Niša.

Iz Instituta za javno zdravlje kažu da nemaju nalog inspekcije za zaštitu životne sredine da ispitaju vazduh, ali da su u pripravnosti da reaguju odmah po njegovom dobijanju. Ekološku inspekciju nismo uspeli da kontaktiramo.

Nezvanično smo saznali da Sektor za vanredne situacije utvrđuje uzrok smrada, ali da za sada ne znaju šta je izazvalo neprijatan miris. Neki tvrde da neprijatan miris donosi vetar sa deponije u blizini Novog groblja u Nišu.

(Izvor: Večernje novosti, piše: M.P.)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

: Vratiti smrtnu kaznu za ubice....
mentor max: Daleko je on od ove pozicije,neće nikada ni biti ...
Marijana: Koju kaznu prepisati licima koja su ubila čoveka?...
Nargilica: Sofija jeste jedno od najpopularnijih imena pogoto...
Oliver: Taman, pred beogradske izbore....
Dragan: Zasto je Darko Bulatovic malo zastupljen u vasem l...
Simfoniski: Sta bre vise maltretirate ove jadne ljude sto rade...
mekani: mnogo strasno izgleda.......
Miroslav: Imate veoma bogat sajt i cak sta vise, imate veoma...
marko deka: Ako sns bude ispod 33% u Beogradu to je veliki usp...