Niš centar svetskog paraglajdinga

Najbolji piloti iz 30 zemalja sveta, sa svih kontinenata, došli su u Niš na Svetski kup u paraglajdingu, u disciplini prelet, koji se održava do 24. juna u Nišu. Najbolji piloti, njih 130, takmičiće se u trkama na visininama i do 3 500 metara.

Gradonačelnik Bulatović, foto: Grad Niš
Gradonačelnik Bulatović, foto: Grad Niš

„Ovde su najbolji piloti sveta, nama dragi gosti. Čast nam je da možemo da im budemo domaćini. Uradićemo sve ono što je potrebno, a već smo mnogo toga i uradili u pripremnom periodu za ovaj kup, da takmičenje može da se odvija na zadovoljstvo svih. Pored utisaka koje oni nose, iz ugla iz koga oni posmatraju svet, adrenalaina koji nesumnjivo ovaj sport pruža, kako sam informisan najveći im je i utisak pogled na prelepu prirodu juga Srbije. Imamo čime da se pohvalimo i ponosimo. Siguran sam da će iz Niša, naši dragi gosti, poneti najlepše slike naše zemlje“, rekao je na otvaranju kupa gradonačelnik Niša Darko Bulatović. On je dodao da je lokalna samouprava uradila sve ono što je bilo neophodno da u narednih sedam dana kup protekne u najboljem mogućem redu. „ U poslednjih godinu dana imali smo mnogo aktivnosti, mnogo organizacija visokog nivoa, svetskog i evropskog značaja, organizovali smo boravak Vlade u Nišu. I sada je sve mnogo lakše. Zadovoljstvo nam je da budemo domaćini i organizatori svih onih sadržaja koji su ovom gradu potrebni i koji su nam decenijama nedostajali,“istakao je Bulatović.

Svetski kup u paraglajdingu organizovao je Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku resornog ministarstva, Grada Niša i Gradske opštine Pantelej.

(Grad Niš)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.