Volim svoje selo i želim da ostanem ovde

Objavljeno: 01 dec 2017

Deca u knjaževačkim i svrljiškim selima, koju smo posećivali u prethodnim danima učestvovala su u našoj radionici i kroz mini kreativne ankete davala su zanimljive odgovore na pitanje “Da li žele da ostanu da žive na selu i zašto“. 

Više od 80 odsto ispitanika odgovorilo je da bi ostalo u svom selu, na imanju, a kao poslove koji bi radili mališani – učesnici naših radionica odlučivali su se da pomažu svojim roditeljima, da se bave stočarstvom, neki od njih su nam rekli da bi želeli da budu policajci, vatrogasci, medicinske sestre, direktori i sl.

Zanimljiv podatak je da niko od njih, bez obzira što se radi o deci koja su u osnovnoj školi ne želi da napusti selo, što nas je navelo da istu anketu sprovedemo u još nekoliko sela u Nišavskom i Timočkom kraju.

Ispitanici – učesnici projekta “Život i odrastanje u selima jugoistočne Srbije“ iz Drajinca, Niševca, Vasilja i Podvisa, uglavnom su se odlučivali za selo, dok su ispitanici u selima Lalinac, Guševac, Okruglica i Grbavče, bili podeljeni, kada je u pitanju odrastanje na seoskom području i u gradu.

 


(Ovaj prilog/tekst je deo projekta ‚‚Život dece u selima jugoistočne Srbije” koji je sufinansiran iz javnih sredstava Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a ima za cilj da u skladu sa Zakonom o javnom informisanju doprinese promociji života dece na seoskom području na najbolji i najobjektivniji način)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...
CRISTIANO: PRAVILNO IME BI BILO ''ALBANSKA REPUBLIKA MAKEDONI...