Volim svoje selo i želim da ostanem ovde

Objavljeno: 01 dec 2017

Deca u knjaževačkim i svrljiškim selima, koju smo posećivali u prethodnim danima učestvovala su u našoj radionici i kroz mini kreativne ankete davala su zanimljive odgovore na pitanje “Da li žele da ostanu da žive na selu i zašto“. 

Više od 80 odsto ispitanika odgovorilo je da bi ostalo u svom selu, na imanju, a kao poslove koji bi radili mališani – učesnici naših radionica odlučivali su se da pomažu svojim roditeljima, da se bave stočarstvom, neki od njih su nam rekli da bi želeli da budu policajci, vatrogasci, medicinske sestre, direktori i sl.

Zanimljiv podatak je da niko od njih, bez obzira što se radi o deci koja su u osnovnoj školi ne želi da napusti selo, što nas je navelo da istu anketu sprovedemo u još nekoliko sela u Nišavskom i Timočkom kraju.

Ispitanici – učesnici projekta “Život i odrastanje u selima jugoistočne Srbije“ iz Drajinca, Niševca, Vasilja i Podvisa, uglavnom su se odlučivali za selo, dok su ispitanici u selima Lalinac, Guševac, Okruglica i Grbavče, bili podeljeni, kada je u pitanju odrastanje na seoskom području i u gradu.

 


(Ovaj prilog/tekst je deo projekta ‚‚Život dece u selima jugoistočne Srbije” koji je sufinansiran iz javnih sredstava Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a ima za cilj da u skladu sa Zakonom o javnom informisanju doprinese promociji života dece na seoskom području na najbolji i najobjektivniji način)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

branka: irinej neprijatelj svakog normalnog čeljadeta...
Martina: Nis postaje jedan veliki centar desavanja. U gradu...
Mićun: Malo je glupo i nezahvalno imati izbore na dva fro...
deda: Mir svima...
Mali: Zasto ja sada da platim više od nekog ko ima na p...
despot: Drugi sajtovi gotovo i ne pisu o praznicima koji s...
mira: samo napred i super je sto se organizujete i okupl...
Sloba: Gadafi je bio car ima oni da pate za njim...
Bejzbolka: Sa srecom,trebaceti...
Meli: Lepo je videti ovakve tekstove na internetu na jed...