Volim svoje selo i želim da ostanem ovde

Objavljeno: 01 dec 2017

Deca u knjaževačkim i svrljiškim selima, koju smo posećivali u prethodnim danima učestvovala su u našoj radionici i kroz mini kreativne ankete davala su zanimljive odgovore na pitanje “Da li žele da ostanu da žive na selu i zašto“. 

Više od 80 odsto ispitanika odgovorilo je da bi ostalo u svom selu, na imanju, a kao poslove koji bi radili mališani – učesnici naših radionica odlučivali su se da pomažu svojim roditeljima, da se bave stočarstvom, neki od njih su nam rekli da bi želeli da budu policajci, vatrogasci, medicinske sestre, direktori i sl.

Zanimljiv podatak je da niko od njih, bez obzira što se radi o deci koja su u osnovnoj školi ne želi da napusti selo, što nas je navelo da istu anketu sprovedemo u još nekoliko sela u Nišavskom i Timočkom kraju.

Ispitanici – učesnici projekta “Život i odrastanje u selima jugoistočne Srbije“ iz Drajinca, Niševca, Vasilja i Podvisa, uglavnom su se odlučivali za selo, dok su ispitanici u selima Lalinac, Guševac, Okruglica i Grbavče, bili podeljeni, kada je u pitanju odrastanje na seoskom području i u gradu.

 


(Ovaj prilog/tekst je deo projekta ‚‚Život dece u selima jugoistočne Srbije” koji je sufinansiran iz javnih sredstava Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a ima za cilj da u skladu sa Zakonom o javnom informisanju doprinese promociji života dece na seoskom području na najbolji i najobjektivniji način)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...
CRISTIANO: PRAVILNO IME BI BILO ''ALBANSKA REPUBLIKA MAKEDONI...
neimenovano: ja hocu daimam takve oci ja imam svetlo zelene...
Mikica: Bravo za naše mlade Nišlije , svaka čast , treb...
mira: Poljoprivrednicima je potrebno mnogo da se pomogne...
Lepoja: Mi bolje predsednika nismo imali u poslednje 50 go...