Predstave i zabavni program održavaju selo

Objavljeno: 16 jul 2017

Kako bi kulturno-zabavni sadržaj na seoskom području bio upotpunjeniji, opština Svrljig i Kancelarija za mlade iz ove opštine došli su do ideje da svakog meseca, bar jednom, u svakom selu gde ima dece, prikazuju predstavu koju izvode deca iz grada.

Radi se o projetku  “Pozorište na selu“ koji sprovodi KZM Svrljig u saradnji sa Centrom za turizam, kulturu i sport i dramskom sekcijom, a uz podršku lokalne samouprave.

Na ovaj način podstiče se i podiže svest dece o značaju kulturno-zabavnog programa na seoskom području.

Pre svake predstave sa decom u selima razgovaramo o njihovom životu na selu. Šta bi promenili, dodali i oduzeli. Sva deca su dobra, nema loše dece i drago mi je što mogu raditi sa njima. Takođe, velika mi je čast što “Niške novine“ realizuju projekat “Život dece u selima jugoistočne Srbije“, pa smo jednu predstavu odigrali u to ime, a deci smo govorili  projektu i značaju da ostanu na selu, kaže koordinator KZM Svrljig Stefan Jovanović za portal “Niške novine“.

Od 38 sela koja se nalaze na teritoriji svrljiške opštine, tek u petnaestak ima dece i mladog sveta.

Deci je zabavno kada ih posećuju drugari iz grada, sa njima razmenjuju mišljenja, ideje, igraju se i pored svega provedu jedno lepo popodne svi zajedno na selu.

“Niške novine“ su u Drajincu i Niševcu održale dve radionice na temu “Život deec u selima jugoistočne Srbije“, a potom je u ovim selima održana predstava za mališane.


(Ovaj prilog/tekst je deo projekta ‚‚Život dece u selima jugoistočne Srbije” koji je sufinansiran iz javnih sredstava Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a ima za cilj da u skladu sa Zakonom o javnom informisanju doprinese promociji života dece na seoskom području na najbolji i najobjektivniji način)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

natali: Strasno a ulaz u Nis iz pravca Panteleja,iskljucen...
miki: i baneta su privodili pa sta ni tad nisu bili izb...
mare: Pih nista znacajno receno...
Mikonos: Strašno sinko,strašno...
Dragoljub Drakce: Kako lako covek moze da okonca politicku i bilo ka...
mita: sto bre coveka kakve veze on ima da ga samaraju?...
bravo policijo: Tako mlad i tako napredan. Nece me iznenaditi na...
Niški mangup: Stara planina treba da se promoviše što više i ...
Maja: Sve najlepse o Staroj planini i hotelu...
Marko: Svaka cast super vam je hotel i super je usluga. S...