Naprednjaci izbacuju Draškovića iz saveza?

Objavljeno: 03 maj 2017

Vrh SNS će preispitati saradnju sa SPO i Draškovićem zbog kritika na račun Vlade Srbije. Lider SPO osudio mere protiv Francuske. Glišić: Nije prvi put da imaju drugačiji stav.

Rukovodstvo naprednjaka preispitaće u narednim danima nastavak saradnje sa Vukom Draškovićem, nakon što su se potezi premijera Aleksandra Vučića i Vlade Srbije još jednom našli na meti kritika lidera SPO – saznaju „Novosti“.

Višegodišnja koaliciona saradnja dve stranke ozbiljno je poljuljana, nakon što je Drašković drugi put za nepunih mesec dana „gurnuo prst u oko“ naprednjacima. Pošto su njegove objave na „Tviteru“ o demonstracijama protumačene kao podrška studentskim protestima, Drašković je sada otišao i korak dalje.

On je odluku o zabrani putovanja naših zvaničnika u Francusku, zbog oslobađanja zločinca OVK Ramuša Haradinaja, nazvao „potezom u korist naše štete“, dodavši da to ne može da razume i podrži. Lider SPO rekao je da Vučić nema njegovu podršku za ono što je suprotno evropskim integracijama.

Usledile su oštre reakcije pojedinih funkcionera naprednjaka, a prema našim informacijama, ovoga puta neće se sve završiti na javnom razmenjivanju „varnica“.

– S obzirom na to da ovo nije prvi put da naš koalicioni partner ima drugačije stavove o određenim pitanjima, uskoro ćemo o našoj saradnji razgovarati na organima stranke – kaže za „Novosti“ predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

Posle bure koju je Drašković sredinom aprila izazvao objavama na „Tviteru“ oko protesta, reagovao je potpredsednik naprednjaka Miloš Vučević, koji je lideru SPO poručio da ne može sedeti na dve stolice i pozvao ga da se izjasni da li je „u koaliciji sa SNS ili se pridružuje Jankoviću, Jeremiću, Raduloviću i Obradoviću“.

Zamenik predsednika SPO i narodni poslanik Aleksandar Čotrić kaže za „Novosti“ da ne očekuje „odmazdu“ naprednjaka, jer podrška SPO Vučiću u svim potezima koji približavaju Srbiju EU nije dovedena u pitanje:

– Ne vidim bilo šta zbog čega bi nam Vučić i SNS zamerili. Mi smo uz sve magistralne tokove politike Vlade, a to što kao i svaka stranka imamo svoje viđenje određenih pitanja ni na koji način ne ugrožava koaliciju. Očekujem i da organi SNS, ukoliko budu raspravljali o našoj saradnji, donesu zaključak da SPO doprinosi, a ne odmaže onome što je ključno za Srbiju, a to su reforme i EU integracije.

POZIV NA OSTAVKE

POJEDINI funkcioneri SNS predložiće na stranačkim organima da se savez sa Draškovićem raskine. Član Predsedništva naprednjaka Vladimir Đukanović već je pozvao sve kadrove SPO koji su dobili funkcije u javnim preduzećima, ambasadama i konzulatima da odmah podnesu ostavke.

(Izvor: Večernje novosti, piše: D. Milinković)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

: Vratiti smrtnu kaznu za ubice....
mentor max: Daleko je on od ove pozicije,neće nikada ni biti ...
Marijana: Koju kaznu prepisati licima koja su ubila čoveka?...
Nargilica: Sofija jeste jedno od najpopularnijih imena pogoto...
Oliver: Taman, pred beogradske izbore....
Dragan: Zasto je Darko Bulatovic malo zastupljen u vasem l...
Simfoniski: Sta bre vise maltretirate ove jadne ljude sto rade...
mekani: mnogo strasno izgleda.......
Miroslav: Imate veoma bogat sajt i cak sta vise, imate veoma...
marko deka: Ako sns bude ispod 33% u Beogradu to je veliki usp...