Naprednjaci izbacuju Draškovića iz saveza?

Objavljeno: 03 maja 2017

Vrh SNS će preispitati saradnju sa SPO i Draškovićem zbog kritika na račun Vlade Srbije. Lider SPO osudio mere protiv Francuske. Glišić: Nije prvi put da imaju drugačiji stav.

Rukovodstvo naprednjaka preispitaće u narednim danima nastavak saradnje sa Vukom Draškovićem, nakon što su se potezi premijera Aleksandra Vučića i Vlade Srbije još jednom našli na meti kritika lidera SPO – saznaju „Novosti“.

Višegodišnja koaliciona saradnja dve stranke ozbiljno je poljuljana, nakon što je Drašković drugi put za nepunih mesec dana „gurnuo prst u oko“ naprednjacima. Pošto su njegove objave na „Tviteru“ o demonstracijama protumačene kao podrška studentskim protestima, Drašković je sada otišao i korak dalje.

On je odluku o zabrani putovanja naših zvaničnika u Francusku, zbog oslobađanja zločinca OVK Ramuša Haradinaja, nazvao „potezom u korist naše štete“, dodavši da to ne može da razume i podrži. Lider SPO rekao je da Vučić nema njegovu podršku za ono što je suprotno evropskim integracijama.

Usledile su oštre reakcije pojedinih funkcionera naprednjaka, a prema našim informacijama, ovoga puta neće se sve završiti na javnom razmenjivanju „varnica“.

– S obzirom na to da ovo nije prvi put da naš koalicioni partner ima drugačije stavove o određenim pitanjima, uskoro ćemo o našoj saradnji razgovarati na organima stranke – kaže za „Novosti“ predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

Posle bure koju je Drašković sredinom aprila izazvao objavama na „Tviteru“ oko protesta, reagovao je potpredsednik naprednjaka Miloš Vučević, koji je lideru SPO poručio da ne može sedeti na dve stolice i pozvao ga da se izjasni da li je „u koaliciji sa SNS ili se pridružuje Jankoviću, Jeremiću, Raduloviću i Obradoviću“.

Zamenik predsednika SPO i narodni poslanik Aleksandar Čotrić kaže za „Novosti“ da ne očekuje „odmazdu“ naprednjaka, jer podrška SPO Vučiću u svim potezima koji približavaju Srbiju EU nije dovedena u pitanje:

– Ne vidim bilo šta zbog čega bi nam Vučić i SNS zamerili. Mi smo uz sve magistralne tokove politike Vlade, a to što kao i svaka stranka imamo svoje viđenje određenih pitanja ni na koji način ne ugrožava koaliciju. Očekujem i da organi SNS, ukoliko budu raspravljali o našoj saradnji, donesu zaključak da SPO doprinosi, a ne odmaže onome što je ključno za Srbiju, a to su reforme i EU integracije.

POZIV NA OSTAVKE

POJEDINI funkcioneri SNS predložiće na stranačkim organima da se savez sa Draškovićem raskine. Član Predsedništva naprednjaka Vladimir Đukanović već je pozvao sve kadrove SPO koji su dobili funkcije u javnim preduzećima, ambasadama i konzulatima da odmah podnesu ostavke.

(Izvor: Večernje novosti, piše: D. Milinković)

Povezane vesti
Pročitajte i ovo

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Nis: Mislim da je novinar ovde pre glup ko noc......
Lopovj: Nista ne moze da zameni moju nuteLicu...
Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...