Da li nas očekuju VANREDNI PARLAMENTARNI IZBORI?

Objavljeno: 08 mar 2018

Takozvani lideri raspale srpske opozicije, koji su na nedeljnim lokalnim izborima u Beogradu potučeni do nogu, strahuju da će predsednik Aleksandar Vučić pre leta raspisati i vanredne parlamentarne izbore, saznaje Informer!

Ilustracija, zastava Srbije, shutterstock
Ilustracija, zastava Srbije, shutterstock

Dragan Đilas, Saša Janković, Vuk Jeremić, Aleksandar Šapić i Dragan Šutanovac ubeđeni su da će predsednik Srbije iskoristiti zalet iz Beograda i da će za jun raspisati vanredne izbore za Skupštinu Srbije! Žuti liderčići znaju da bi na tim izborima prošli znatno lošije nego na izborima u glavnom gradu.

Srozan rejting

Kako Informer saznaje od više odlično obaveštenih izvora, u vrhu žute opozicije vlada neviđena panika od mogućnosti vanrednih parlamentarnih izbora.

– Uprkos tome što u javnosti glume euforiju i najavljuju da jedva čekaju sledeće izbore, činje,nica je da su nezadovoljni jer su od predsedničkih izbora izgubili ogroman procenat podrške građana, i to za manje od godinu dana! Pa Đilas je uložio silan keš u kampanju, a nije uspeo ni da se približi Vučiću! – navodi jedan od sagovornika Informera, koji kaže da poslednja istraživanja javnog mnenja pokazuju dalji pad rejtinga žute opozicije.

– Istraživanja pokazuju da i Đilas i svi drugi na nivou republike katastrofalno stoje! Zato sada uveliko prave kriznu strategiju šta će da rade u slučaju da Vučić odluči da raspiše parlamentarne izbore. Svesni su da u ovom trenutku u Skupštinu Srbije najverovatnije ne bi ušli DS, DJB, Dveri, a da bi Janković i Jeremić teško preskočili cenzus. I Đilas bi na republičkim izborima teško preskočio granicu od deset odsto glasova – prenosi jedan od naših sagovornika.

U prilog tome govori i istraživanje o kome je u izbornoj noći govorio predsednik Vučić, a prema kome Janković u Srbiji ima svega 3,2 odsto, dok je Jeremić na nivou statističke greške.

Komentarišući ovakav odnos snaga, članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović poručuje da će opozicija na svim izborima doživeti poraz.

– Posle ubedljive pobede liste SNS i debakla Đilasa, Jeremića, Jankovića, Šapića i sličnih, očekivano je da će naši politički protivnici bežati od bilo kojih izbora na sve moguće načine. Neće građani njihovu mržnju, već ljude koji imaju rezultate. Neće njihove laži, već one koji donose uspeh. Neće lopove i one koji su ostavili samo dugove, već ljude koji su pokazali koliko vole svoju zemlju. Zato, i na svakim narednim izborima, kad god i gde god da se održavaju, doživeće još veći poraz – ističe ona.

Haos u opoziciji

Politikolog Jelena Vukoičić kaže da je sunovrat opozicije očigledan i da ih još gori rezultat očekuje na parlamentarnim izborima.

– Izgubili su ubedljivo u svom najjačem uporištu, Beogradu, pa je logično da ovako loš rezultat izaziva haos i pometnju u redovima cele opozicije. Parlamentarni izbori u bližoj budućnosti verovatno bi rezultirali katastrofalnim rezultatom DS, ali i koalicije oko Đilasa. Ubedljiva pobeda SNS u prestonici potvrđuje dominaciju ove stranke, koja je u ovom trenutku znatno jača na državnom nivou – objašnjava Vukoičićeva.

Vučić: Izgubiće svake izbore

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić kaže da će opozicija izgubiti i svake naredne izbore!

– Ne mogu da verujem kako neki teško priznaju poraz. Ali neka ih, očekujem da će još više da me mrze i da će imati još gori rezultat na sledećim izborima. Kada se sve sabere, ujedinjena opozicija je na izborima u Beogradu imala mnogo manje glasova od samog SNS i izgubili su veliki rezervoar glasača – ocenio je Vučić u Mostaru, odgovarajući na pitanja novinara.

Izvor: Informer, pišu: M. Jovanović – M. Dakić

Povezane vesti
Pročitajte i ovo

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Lopovj: Nista ne moze da zameni moju nuteLicu...
Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...