Da li su novi izbori na pomolu?

Objavljeno: 19 jun 2017

U sedištu SNS danas je održan važan sastanak na kome se raspravljalo o podršci izboru Ane Brnabić za mandatara Vlade Srbije. Po završetku sastanka, predsednik Srbije i lider SNS, Aleksandar Vučić je rekao kako „nije bilo lako“, dok je potpredsednica SNS Marija Obradović rekla da ukoliko ne bude podrške idemo na nove izbore.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Poslanici sa liste Srpske napredne stranke podržali su jednoglasno odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da budući premijer Srbije bude Ana Brnabić, izjavila je danas potpredsednica SNS Marija Obradović. Predstoji da se do četvrtka proveri da li ima 128 glasova podrške za Brnabić.

„Ono što je za nas važno, jeste da je za SNS Srbija na prvom mestu. Ukoliko ne dobijemo podršku za Anu Brnabić, ukoliko ne bude bilo 128 glasova do četvrtka, idemo na nove izbore. Niko se tome ne raduje, mala je verovatnoća, ali ni ne bežimo od toga„, rekla je Obradović i najavila da u Skupštini Srbije, do kraja ove nedelje, kreće rasprava o formiranju Vlade Srbije.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

„Ovo za nas nije bio jednostavan i lak dan. Snažno smo podržali odluku Aleksandra Vučića da premijerka bude Ana Brnabić. Treba obaviti još razgovora, bilo je danas različitih stavova“, dodala je ona.

Sastanku u sedištu Srpske napredne stranke danas je prisustvovalo oko 100 ljudi, neki su bili sprečeni da dođu. Prema rečima Obradović, oni su se lično izjašnjavali o podršci Brnabić.

„Mnogi, rekla je, nisu bili oduševljeni predlogom Brnabić za mandatara, ali su odlučili da joj poklone poverenje zbog Vučića. Mnogi takođe nisu bili za veće učešće SPS u vladi, kako je to predložio predsednik Srbije i lider stranke“, rekla je Obradović.

(Kurir.rs/Foto: Nebojša Mandić)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Dragoljub Drakce: Kako lako covek moze da okonca politicku i bilo ka...
mita: sto bre coveka kakve veze on ima da ga samaraju?...
bravo policijo: Tako mlad i tako napredan. Nece me iznenaditi na...
Niški mangup: Stara planina treba da se promoviše što više i ...
Maja: Sve najlepse o Staroj planini i hotelu...
Marko: Svaka cast super vam je hotel i super je usluga. S...
bebic: hitler je komplexsas...
SportskiSin: Koliko beshe smo mi ono izgubili od Argentine?Kad ...
Policija: Ovo nema veze sa pljackom. Mangupi su tokom dana o...
beba: Bravo...