BURNA SEDNICA NIŠKOG PARLAMENTA Izglasani novi direktori

Objavljeno: 19 okt 2017

Grad Niš konačno je dobio direktore javno-komunalnih preduzeća, posle višečasnovne polemike niških odbornika vlasti i opozicije na današnjoj sednici Skupštine grada Niša.

Za direktora JKP „Gradska toplana“ izabran je Predrag Milačić, dosadašnji v.d. direktor, Jelena Stojanović, dosadašnja direktorka dobila je još jedan mandat u „Objedinjenoj naplati“, Goran Đorđević vodiće „Tržnicu“, Dejan Dimitrijević „Parking servis“, Vladan Stojanović dobio je „Gradsku stambenu agenciju“, Miroljub Stanković „Zavod za urbanizam“ a Nebojša Lović „Direkciju za izgradnju Niša“.

Za “Naisus”, “Medianu” i “Nišstan” izglasani su vršioci dužnosti direktora, jer se Gradsko veće nije složilo sa izborom stručne komisije kojoj je bio poveren zadatak da izabere kandidate za direktore, zbog čega je opozicija upozoravala da je izbor nelegalan i da treba poništiti konkurs. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, tvrdi suprotno.

-Postupili smo u skladu sa zakonom, a obzirom da Gradsko veće nije usvojilo predlog Komisije, za tri preduzeća postavljeni su VD direktori. JKP“Naissus“ vodiće Igor Vučić, „Medianu“ Dragoslav Pavlović, a „Nišstan“ dosadašnji direktor Nenad Hafner. Oni će biti vršioci dužnosti do izbora novih direktora, rekao je Bulatović.

Demokrastka stranka izbor novih direktora poredila je sa igrom na sreću „Loto“, odbornici pokreta „Dosta je bilo“ insistirali su na poništenju konkursa i ponavljanju procesa sa izborom novih članova Komisije, Branislav Jovanović (NPS) govorio je o tome da u niškom SNS-u postoje dve struje koje postavljaju direktore, dok je Momir Stojanović odbornik grupe građana „Iskreno za Niš“ govorio je o lošem poslovanju direktorke Objedinjene naplate.

-Što se tiče javno komunalnih preduzeća i izbora direktora, ovaj izbor podseća na igru na sreću Loto, s tim što je razlika što su u tom bubnju sve loptice iste težine, dok su u ovom bubnju loptice različite , neke pravougaone neke kockaste i naravno iz bubnja nisu mogle da izađu. S druge strane postoje građani, postoji Zakon i ovaj konkurs je trebalo da se sprovede po Zakonu, da se formira komisija koja će na adekvatan način izabrati najbolje moguće kadrove.

Vi ste izabrali stranačku komisiju da izabere određene ljude, pa ste se u međuvremenu unutar stranke posvađali i morao je Beograd da se umeša i reši vam problem, rekao je za govornicom predsednik gradskog odbora Demokratske stranke Miodrag Stanković.

Izvor: Blic, I. Anđelković

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Edoo: Jedan ovakav lijep dogadjaj ostane bez komentara, ...
Robert: Pozdrav iz skoplja najbolja muzika na radiju vas ...
Barni: Tacno. I ovi sto zele da unakaze tvrdjavu su gola ...
Stanko: Pravi zaljubljenik u istoriska znamenja nikad nebi...
Mica ispektor: Preispitatjte vi to bolje jer svaka nova godina gr...
melanholic: nemoze da se ugleda dok drzava ne reklamira malo s...
baki: jeste ja sam bio, trenutno najbolji prilazni put d...
cale4446: samo nek se razbacuju s parama a sto narod gladan ...
dare83: da vidimo i to čudo...
Deki mercedes: Nema u Nisu ali nema ni u drugim okolnim opstinam...