Delegacija Učeničkog parlamenta kod predsednika GO Palilula

Objavljeno: 30 dec 2017

Delegacija Učeničkog parlamenta Osnovne škole „Bubanjski heroji“, obišla je Gradsku opštinu Palilula, na čijoj teritoriji škola radi. Mlade „parlamentarce“, učenike sedmog i osmog razreda, direktorku škole Vericu Radenković, pedagoga škole Draganu Stevanović i bibliotekara Tijanu Ranđelović, primio je predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale, sa svojim saradnicima.

Foto: D. Vidojković, GO Palilula
Foto: D. Vidojković, GO Palilula

Učenički parlament je inače zakonom zagarantovana formalna institucija, koja učenicima omogućava demokratski način udruživanja radi zastupanja interesa svih učenika u školi, kao i učešće učenika u donošenju odgovarajućih odluka. Aktivnosti i akcije koje organizuje učenički parlament čine život u lokalnoj zajednici sadržajnijim. Ostvarivanjem saradnje sa učeničkim parlamentima, lokalna zajednica bolje upoznaje probleme i potrebe dece i mladih. Ovo je primer dobre prakse koji se ostvaruje u Gradskoj opštini Palilula.

I ova generacija učenika je želela da sazna koja je uloga gradske opštine na čijoj teritoriji je i njihova škola, istakla je direktorka škole Verica Radenković. Ovaj susret je omogućio da se deca upoznaju sa rukovodstvom opštine, predsednikom, načelnicom Uprave, saznaju koje su najznačajnije aktivnosti ove teritorijalne organizacije Grada Niša.

Naši «parlamentarci» stalno imaju neke ideje koje vrlo uspešno sprovode u delo. Osnovna škola Bubanjski heroji je po oceni ministarstva prosvete i Zavoda za vrednost kvaliteta je pre nekoliko godina uvršćena u deset najboljih škola u Srbiji. Predstavnici Učeničkog parlamenta škole “Bubanjski heroji“ razgovarali su i sa načelnicom Uprave opštine, Marijom Brajdić, obišli su komunalnu i inspekcijsku službu, odsek za pravne i zajedničke poslove, odsek za poslove Kabineta predsednika, Uslužni centar opštine.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Ždrale, naglasio je, da se saradnja sa svim obrazovnim ustanovama na teritoriji opštine ostvaruje u okviru smernica iz Akcionog programa razvoja. Značajno je učešće učenika u projektnim aktivnostima koje ostvaruje opština Palilula u prekograničnim projektima kao i uključivanje u rad Kancelarije za mlade opštine.

(Tekst/foto: D.Vidojković)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

branka: irinej neprijatelj svakog normalnog čeljadeta...
Martina: Nis postaje jedan veliki centar desavanja. U gradu...
Mićun: Malo je glupo i nezahvalno imati izbore na dva fro...
deda: Mir svima...
Mali: Zasto ja sada da platim više od nekog ko ima na p...
despot: Drugi sajtovi gotovo i ne pisu o praznicima koji s...
mira: samo napred i super je sto se organizujete i okupl...
Sloba: Gadafi je bio car ima oni da pate za njim...
Bejzbolka: Sa srecom,trebaceti...
Meli: Lepo je videti ovakve tekstove na internetu na jed...