Dodela književne nagrade “Gordana Todorović“ i promocija novog broja književnog časopisa “Bdenje“

Objavljeno: 07 dec 2017

Manifestacija “Dani Gordane Todorović“ održana je po 35. put u Svrljigu, a pesnička priznanja ove godine pripala su pesnicima Ranku Pavloviću, iz Banja Luke i Miladinu Vukosavljeviću, iz Ljubića kod Čačka.

Završna manifestacija Dana Gordane Todorović održana je u salonu biblioteke Centra za turizam, kulturu i sport Svrljig, kada je odrana i svečana dodela nagrada i ugovora za štampanje knjige nagrađenim pesnicima.

Nakon razmatranja više od šezdeset prispelih rukopisa, tročlani žiri u sastavu: prof. dr Goran Maksimović – predsednik, Radoslav Vučković i Milica Milenković – članovi, doneo je odluku da nagrade pripadnu upravo pomenutim pesnicima.

Žiri je nagradu doneo jednoglasno, 25. oktobra ove godine na završnom sastanku, a odluku žirija nagrađenim pesnicima i svima prisutnima na manifestaciji pročitao je književik Radoslav Vučković.

Nagrađeni pesnici zahvalili su se žiriju na dodeljenoj nagradi i prisutnima pročitali neke od svojih nagrađenih stihova.

Na završnoj manifestaciji predstavljena je i knjiga “Zimno mesto“ prošlogodišnjeg pobednika konkursa, Anđelka Anušića, o kojoj je govorila Milica Milenković, književnica i književni kritičar.

Iste večeri predstavljen je i novi dvobroj časopisa za književnost, umetnost i kulturnu baštinu  “Bdenje“. Sa sadržajem najnovijeg dvobroja prisutne je upoznao Radoslav Vučković, urednik časopisa.

Pored ljubitelja pisane reči, manifestaciji su prisustvovali i brojni književnici, kao i književni prevodilac Danijela Trajković iz Vranja i istoričar književnosti, književni kritičar, antologičar i profesor Univerziteta u Nišu, Goran Maksimović.

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...
CRISTIANO: PRAVILNO IME BI BILO ''ALBANSKA REPUBLIKA MAKEDONI...
neimenovano: ja hocu daimam takve oci ja imam svetlo zelene...
Mikica: Bravo za naše mlade Nišlije , svaka čast , treb...
mira: Poljoprivrednicima je potrebno mnogo da se pomogne...
Lepoja: Mi bolje predsednika nismo imali u poslednje 50 go...
: NIJE VAZNA SPOLJASNA, VEĆ UNUTRAŠNJA LEPOTA!!! ...
albano: vase veeme je proslo mismo vas motkovali kada ste ...