Dodela književne nagrade “Gordana Todorović“ i promocija novog broja književnog časopisa “Bdenje“

Objavljeno: 07 dec 2017

Manifestacija “Dani Gordane Todorović“ održana je po 35. put u Svrljigu, a pesnička priznanja ove godine pripala su pesnicima Ranku Pavloviću, iz Banja Luke i Miladinu Vukosavljeviću, iz Ljubića kod Čačka.

Završna manifestacija Dana Gordane Todorović održana je u salonu biblioteke Centra za turizam, kulturu i sport Svrljig, kada je odrana i svečana dodela nagrada i ugovora za štampanje knjige nagrađenim pesnicima.

Nakon razmatranja više od šezdeset prispelih rukopisa, tročlani žiri u sastavu: prof. dr Goran Maksimović – predsednik, Radoslav Vučković i Milica Milenković – članovi, doneo je odluku da nagrade pripadnu upravo pomenutim pesnicima.

Žiri je nagradu doneo jednoglasno, 25. oktobra ove godine na završnom sastanku, a odluku žirija nagrađenim pesnicima i svima prisutnima na manifestaciji pročitao je književik Radoslav Vučković.

Nagrađeni pesnici zahvalili su se žiriju na dodeljenoj nagradi i prisutnima pročitali neke od svojih nagrađenih stihova.

Na završnoj manifestaciji predstavljena je i knjiga “Zimno mesto“ prošlogodišnjeg pobednika konkursa, Anđelka Anušića, o kojoj je govorila Milica Milenković, književnica i književni kritičar.

Iste večeri predstavljen je i novi dvobroj časopisa za književnost, umetnost i kulturnu baštinu  “Bdenje“. Sa sadržajem najnovijeg dvobroja prisutne je upoznao Radoslav Vučković, urednik časopisa.

Pored ljubitelja pisane reči, manifestaciji su prisustvovali i brojni književnici, kao i književni prevodilac Danijela Trajković iz Vranja i istoričar književnosti, književni kritičar, antologičar i profesor Univerziteta u Nišu, Goran Maksimović.

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...
CRISTIANO: PRAVILNO IME BI BILO ''ALBANSKA REPUBLIKA MAKEDONI...
neimenovano: ja hocu daimam takve oci ja imam svetlo zelene...
Mikica: Bravo za naše mlade Nišlije , svaka čast , treb...