Dodela književne nagrade “Gordana Todorović“ i promocija novog broja književnog časopisa “Bdenje“

Objavljeno: 07 dec 2017

Manifestacija “Dani Gordane Todorović“ održana je po 35. put u Svrljigu, a pesnička priznanja ove godine pripala su pesnicima Ranku Pavloviću, iz Banja Luke i Miladinu Vukosavljeviću, iz Ljubića kod Čačka.

Završna manifestacija Dana Gordane Todorović održana je u salonu biblioteke Centra za turizam, kulturu i sport Svrljig, kada je odrana i svečana dodela nagrada i ugovora za štampanje knjige nagrađenim pesnicima.

Nakon razmatranja više od šezdeset prispelih rukopisa, tročlani žiri u sastavu: prof. dr Goran Maksimović – predsednik, Radoslav Vučković i Milica Milenković – članovi, doneo je odluku da nagrade pripadnu upravo pomenutim pesnicima.

Žiri je nagradu doneo jednoglasno, 25. oktobra ove godine na završnom sastanku, a odluku žirija nagrađenim pesnicima i svima prisutnima na manifestaciji pročitao je književik Radoslav Vučković.

Nagrađeni pesnici zahvalili su se žiriju na dodeljenoj nagradi i prisutnima pročitali neke od svojih nagrađenih stihova.

Na završnoj manifestaciji predstavljena je i knjiga “Zimno mesto“ prošlogodišnjeg pobednika konkursa, Anđelka Anušića, o kojoj je govorila Milica Milenković, književnica i književni kritičar.

Iste večeri predstavljen je i novi dvobroj časopisa za književnost, umetnost i kulturnu baštinu  “Bdenje“. Sa sadržajem najnovijeg dvobroja prisutne je upoznao Radoslav Vučković, urednik časopisa.

Pored ljubitelja pisane reči, manifestaciji su prisustvovali i brojni književnici, kao i književni prevodilac Danijela Trajković iz Vranja i istoričar književnosti, književni kritičar, antologičar i profesor Univerziteta u Nišu, Goran Maksimović.

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

natali: Strasno a ulaz u Nis iz pravca Panteleja,iskljucen...
miki: i baneta su privodili pa sta ni tad nisu bili izb...
mare: Pih nista znacajno receno...
Mikonos: Strašno sinko,strašno...
Dragoljub Drakce: Kako lako covek moze da okonca politicku i bilo ka...
mita: sto bre coveka kakve veze on ima da ga samaraju?...
bravo policijo: Tako mlad i tako napredan. Nece me iznenaditi na...
Niški mangup: Stara planina treba da se promoviše što više i ...
Maja: Sve najlepse o Staroj planini i hotelu...
Marko: Svaka cast super vam je hotel i super je usluga. S...