Uhapšen gradski većnik u Nišu i funkcioner SNS!

Objavljeno: 12 dec 2017
Kačar, privatna arhiva
Kačar, privatna arhiva

Gradski većnik iz Niša Branislav Kačar (27), uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovina uticajem nakon čega mu je određeno zadržavanje do 48 časova u policiji.

Kačara koji je funkcioner SNS uhapsili su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Osnovnim i Višim javnim tužilaštvom.

On se sumnjiči da je u septembru ove godine uticao na zaposlenog u  Sekretarijatu za omladinu i sport grada Niša da opredeljena sredstva iz budžeta grada u iznosu od milion dinara, namenjena za podsticaj razvoja sporta u jednom niškom Omladinskom košarkaškom klubu, tom klubu isplati preko reda, što je on i učinio.

-Postoje osnovi sumnje da je nakon toga odgovorno lice tog omladinskog košarkaškog kluba, ugovorom o pozajmici, 890.000  prenelo na jedan rukometni klub iz Niša, iako mu je bila ili mogla biti poznata činjenica da je taj rukometni klub u neprekidnoj blokadi računa od kraja 2014.godine, navodi se u saopštenju niške policije.

Kačar se sumnjiči i da je tokom 2017. godine, koristeći svoj položaj, uticao na zaposlenog u Službi za zajedničke poslove Gradske uprave grada Niša da, tokom sprovođenja postupka javne nabavke za usluge čišćenja zgrada, portira i fizičkih radnika, izmeni uslove u pogledu utvrđenih standarda, kako bi obezbedio povoljnije uslove za jednog od ponuđača.

-Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu. Protiv još trojice osumnjičenih će biti podnete krivične prijave u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba sa javnom nabavkom, zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica.

Kačar je u Gradskom veću Niša resorno zadužen za sport i jedan je od najmlađih većnika. Kako se navodi u njegovoj biografiji na zvaničnom sajtu grada Niša on je diplomirao na Fakulteu zaštite na radu u Nišu 2014. godine kada je stekao zvanje inženjer zaštite životne sredine. Funkciju potpredsednika Fudbalskog kluba „Radnički“ Niš obavlja tokom 2015. i 2016. godine. Za delegata Skupštine Fudbalskog saveza Srbije izabran je marta 2016. godine.

Izvor: Blic, piše: Branko Janačković
Izdvojena fotografija, privatna arhiva Facebook.com

Povezane vesti
Pročitajte i ovo
3 komentara
  1. Tako mlad i tako napredan.
    Nece me iznenaditi nastavak akcije nova hapsenja

  2. Kako lako covek moze da okonca politicku i bilo kakvu drugu karijeru u ranim godinama. Kacar je nadmen i ponasao se iritantno. Zato je tako i prosao. Odnosno, onako kako je i zasluzio.

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Lopovj: Nista ne moze da zameni moju nuteLicu...
Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...