Ubica iz Prekonoge: BILO JE ON ILI JA, NISAM KRIV!

Objavljeno: 10 nov 2017

Pod optužbom da je 30. marta ove godine u rodnom selu Prekonoga kod Svrljiga ubio rođenog strica Miroljuba Đorđevića (66), osumnjičeni Slaviša Đorđević iz istoimenog sela izveden je juče pred porotom Višeg suda u Nišu.

ubijeni Miroljub Đorđević, foto: privatna arhiva
ubijeni Miroljub Đorđević, foto: privatna arhiva

Optuženi Slaviša Đorđević tereti se da je, nakon niza verbalnih i fizičkih sukoba koje je imao sa svojim stricem oko imanja i dimnjaka na zajedničkoj rodnoj kući, upao u fizički obračun stricem, šezdesetšestogodišnjim Miroljubom Đorđevićem, nakon čega ga je i usmrtio.

Bila je tuča na život ili smrt, on ili ja! Sad se kajem, ali je kasno. 

Pred Višim sudom u Nišu, optuženi Đorđević je u više navrata zaplakao opravdavajući svoje postupke. “Nahuškao je izvršitelja da me kažnjava pa došao pred kapiju da preti sekirom. Kad sam izašao, bio je stotinak metara od kuće, ispod oraha, gde me je i napao sekirom. Bila je tuča na život ili smrt, on ili ja! Sad se kajem ali je kasno. “, izjavio je optuženi Slaviša Đorđević.

Optuženi Slaviša Đorđević, foto: facebook/privatna arhiva
Optuženi Slaviša Đorđević, foto: facebook/privatna arhiva

Tragičan zločin odigrao se kada je tokom tuče okrivljeni Slaviša kamenom smrskao glavu svome stricu, nakon čega je otišao kod svoje ćerke u obližnji Svrljig, gde će se ubrzo nakon toga predati policiji.

Policija je iste večeri izvršila uviđaj, ali na mestu zločina nije nađena nikakva sekira, što je potvrđeno od strane svedoka i juče pred Višim sudom u Nišu.

Kako saznajemo, okrivljeni je juče pred sudom promenio sijaset raspoloženja, počevši od plača i izvinjavanja pa sve do kritike pravosudnog sistema, rekavši da je on stvorio zaveru protiv njega. Optuženi je u više navrata čak i pokušao da upadne u polemiku sa sudijom Višeg suda u Nišu, u čemu je sprečavan.

Tom prilikom, Đorđević se žalio da je zbog zavere od strane pravosudnog sistema završio u ćeliji sa buvama, da bi u jednom momentu čak i pokušao da priđe predsedavajućem da bi mu na sto bacio pomenute buve, koje je pokupio u ćeliji.

Na osnovu izjava svedoka, saznato je da su dotični stric i sinovac godinama bili u svađi, te da je policija u više navrata intervenisala, da bi se na kraju svo okončalo tragično.

Nastavak suđenja optuženom Slaviši Đorđeviću zakazano je za 5. decembar.

PODMETNUO PISMO VUČIĆU

Optuženi Đorđević na razne načine pokušavao je da se žali zbog, kako kaže, neosnovanog hapšenja i zadržavanja u pritvoru. Žalio se Ministarstvu pravde, da bi čak i tadašnjem premijeru Aleksandru Vučiću stavio pismo u džep prilikom njegove posete Đorđevićevom rodnom selu. Optuženi je u više navrata pisao premijeru, ali odgovora nije bilo, te je istakao na suđenju da će se žaliti i sudu u Strazburu, ukoliko bude bilo potrebno.

M.Ž.

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...
CRISTIANO: PRAVILNO IME BI BILO ''ALBANSKA REPUBLIKA MAKEDONI...
neimenovano: ja hocu daimam takve oci ja imam svetlo zelene...
Mikica: Bravo za naše mlade Nišlije , svaka čast , treb...