TROJE MRTVIH: Pijani vozač pokosio dve rođene sestre i biciklistu

Objavljeno: 03 apr 2018

Nišlijka Milica Petrović (27), njena rođena sestra Marija Petrović (24) i biciklista Svetilsav Tonić (82) poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći 1. aprila oko 18 sati u Nišu.

Na fotografiji Stojan Nikolov
Na fotografiji Stojan Nikolov

Njih je nadomak OŠ „Njegoš“ u Knjaževačkoj ulici pokosio Stojan Nikolov (30) iz Huma, koji je bio za volanom „opel astre“. On je i sam teško povređen, ali nije životno ugrožen, kao ni njegov saputnik D. Ž. (25).

Od siline udara biciklista je preminuo na licu mesta, dok je Milica izdahnula u Urgentnom centru KC Niš zbog teških povreda. Lekari su se gotovo dva dana borili za život njene sestre. Nažalost, i Marija je preminula rano jutros u niškom Kliničkom centru.

Do užasne nesreće je došlo kada je Stojan „opelom“, dolazeći iz pravca Donje Vrežine, pod okolnostima koje se još utvrđuju, velikom brzinom naglo skrenuo udesno i uleteo na autobusko stajalište na kojem su bile sestre Petrović, prethodno oborivši starca na biciklu. Prema prvim informacijama, vozač Stojan je bio pod dejstvom alkohola i vraćao se iz kafane.

Očevici i dalje u šoku pričaju o hororu koji im se odigrao pred očima.

– Automobil je došao ogromnom brzinom, da bi izbegao jednog pešaka na sredini ulice, prešao je u suprotnu traku i tako nastavio da vozi, da bi odjednom naglo skrenuo udesno. Naleteo je na starca i devojke koje je bukvalno uneo u izlog salona keramike. Dok nisu došli vatrogasci, Hitna pomoć nije mogla da priđe do njih. Devojke samo što su stigle na autobusko stajalište, gledale su da li ide autobus kada ih je pokosio auto, bilo je strašno – kaže jedan od žitelja Knjaževačke koji je među prvima došao na mesto nesreće.

Nesrećne sestre vraćale su se od tetke kod koje su bile na ručku, pa su stale da sačekaju autobus. Njihova tetka koja ih je pre nesreće ispratila vesele i nasmejane, ne može sebi da dođe od tuge.

– Starija je trebalo da se nađe sa drugaricom da idu do grada, a mlađa da ide kući. Da sam znala šta će da se desi, da sam ih zadržala – krši ruke jecajući kroz suze tetka devojaka Ratka Petrović.

Nastradala Milica Petrović, foto: Privatna arhiva
Nastradala Milica Petrović, foto: Privatna arhiva / Blic

Milica i Marija jedne su od najboljih studentkinja u Srbiji, koje su imale i državne stipendije.

– Milica je završila master studije psihologije sa najvišom ocenom, nakon čega je preko Fondacije „Dr Zoran Đinđić“ boravila šest meseci u Nemačkoj. Vratila se 31. decembra, a uskoro je njena sestra Marija, koja studira hemiju i ima sve desetke, trebalo da putuje za Nemačku kao najbolji student. Jao, što ih ne odvezosmo kolima do kuće, jao da smo znali – neutešna je tetka.

Očajna tetka priča da se do poslednjeg časa nadala da povrede nisu toliko teške.

– Sve sam mislila da nisu mnogo teško povređene. Onda sam čula da je Milica u kritičnom stanju. Stigla je da kaže samo da se zove Milica kada su je dovezli u bolnicu… Marija je izgubila mnogo krvi, operisali su je. Cele noći su se borili doktori, bilo joj je malo bolje – priča kroz suze Ratka.

Baka devojaka Jasna jedva govori od tuge.

– Jao, Milice, milo moje. Nanino milo. Kad se izmuči i završi škole, kad dade sve do sebe, šta se desi. Sve je sa desetkama polagala. Bila je za primer i ona i sestra – nesrećna je baka koja je u trenu ostala bez unuke.

Prema nezvaničnim informacijama, vozač je po izlasku iz automobila povraćao i teturao se nakon čega je prebačen u KC Niš. U Humu kod Niša kažu da je radio kao vozač.

Pošao da obiđe lozu i stradao

Svetislav Tonić (82) je pošao biciklom do kuće, preko puta „Niteksa“, u kojoj je rođen i gde je nekada živeo, da obiđe zasad vinove loze.

– Pretpostavljamo da ga je auto udario u sustizanju, ali nemamo još bliže informacije. Auto ga je odbacio ispred prodavnice – kaže sin nastradalog čoveka Branislav Tonić koji je sveštenik u Sićevu. Igrom slučaja, tom ulicom je posle udesa prošao i njegov drugi sin Dragan.

Vozili smo mlađeg sina na trening, prošli smo Knjaževačkom, ništa nije bilo, kada smo se vratili, za sat vremena, supruga pročita na vestima da je bila strašna tragedija. Gde je tata, vidimo da ga nema, bilo je već kasno, oko 20 sati. Kada smo došli, sve je bilo sklonjeno – priča Dragan.

Izvor: Blic, piše: Branko Janačković
Naslov teksta: Niške novine, redakcija

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...
CRISTIANO: PRAVILNO IME BI BILO ''ALBANSKA REPUBLIKA MAKEDONI...