OSTALA BEZ STANA I DOBILA KRIVIČNU PRIJAVU

Objavljeno: 27 jun 2018

Protiv Nišlijke S.S. (57) koja je polila benzinom sebe i policajce prilikom iseljenja iz stana u prisustvu izvršitelja, policija je podnela krivičnu prijavu zbog ometanja službenih lica u obavljanju službene radnje, potvrđeno je “Blicu” u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Ilustracija, poliicijski automobil, foto: M. Miladinović
Ilustracija, poliicijski automobil, foto: M. Miladinović

Za isto krivično delo sumnjiči se i njen sin R. S. (36) koji je nakon što se S. S. polila benzinom, uzeo upaljač u ruke i nije želeo da ga preda policajcima, zbog čega je savladan, priveden i zadžan u policiji.

– Osumnjičeni R. S. je danas saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu na okolnosti navoda krivične prijave koju je protiv njega podnela Policijska uprava iz Niša, zbog krivičnog dela sprečavanje službenih lica u vršenju službene radnje nakon čega je sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu podnet predlog za određivanje pritvora, saopšteno je iz Osnovnog javnog tužilaštva.

Nakon saslušanja u sudu u popodnevnim časovima, R.S. se našao na slobodi.

-Sudija za prethodni postupak, nakon saslušnja, odbio je predlog Osnovnog javnog tužilaštva da se R.S. odredi pritvor. On je pušten da se u nastavku postupka brani sa slobode, potvrdio je za „Blic“ portparol Osnovnog suda u Nišu Vladimir Rakonjac.

Kako saznajemo u OJT, S. S. će biti saslušana u redovnom postupku.

Kako je “Blic” pisao, inident prilikom sprovođenja izvršenja iseljenja desio se 25.juna u zgradi u Ulici Gavrila Principa, a S.S. je nakon što su je dvojica policajaca iznela iz stana, sanitetom Hitne pomoći prvezena na Kliniku za kardiologiju zbog srčanih tegoba.

Prijatelji S. S. ispričali su da je stan u kojem živi sa sinom prodat na licitaciji zbog dugova bivšeg supruga sa kojim nije u braku već 15 godina.

Srđan S, brat njenog bivšeg supruga, tvrdi da je S. S. vlasnica stana, koji je joj je pripao posle brakorazvodne parnice i da se uknjižila u katastru kao vlasnica, zbog čega iseljenje smatra nelegalnim.

Izvršitelj Miljan Trajković istakao je pak da je sve urađeno po zakonu i da je stan prodat za 4,968 miliona dinara na licitaciji zbog duga od četiri miliona dinara, a žena koja je bila u stanu „nije strana u postupku“.

– Predmet je prošao tri puta sudsku kontrolu, a postupak traje četiri godine. Ovo je finalizacija tog postupka, rekao je kratko Trajković posle sprovedenog izvršenja. Na stanu su zamenjene brave.

Komora izvršitelja: U obavezi smo da se izvršenje sprovede

U Komori izvršitelja „Blicu“ je rečeno da se izvršenje sprovodi na osnovu rešenja o izvršenju Osnovnog suda u Nišu i zaključka o sprovođenju izvršenja.

– U toku sprovođenja izvršenja, porodica S. je ulagala više pravnih lekova i sredstava, koji su odlukama suda odbijeni kao neosnovani, nakon čega je javni izvršitelj bio u obavezi da izvršenje sprovede, navela je Jelena Vojnović, savetnik za nadzor u Komori javnih izvršitelja. Ona je dodala da Komora javnih izvršitelja nema saznanja o incidentu, koji se dogodio u stanu u toku izvršenja.

Izvor: Blic, autor: B. Janačković

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...
CRISTIANO: PRAVILNO IME BI BILO ''ALBANSKA REPUBLIKA MAKEDONI...