DETALJI TRAGEDIJE: Prvi put glasali, pa poginuli

Objavljeno: 05 apr 2017

Blizanci Milan (18) i Neda (18) Pavlović iz Niša poginuli su u eksploziji plina 2. aprila u kući u ulici Milana Blagojevića 13 a u Nišu, gde su sa majkom došli kod tetke na ručak posle glasanja na izborima za predsednika Srbije.

Blizanci Neda i Milan Pavlović, Foto: Privatna arhiva

Oni su se nalazili na prvom spratu kuće, u tetkinom stanu, kada je oko 15 časova u stanu jedne starije komšinice u prizemlju kuće došlo do eksplozije pod još neutvrđenim okolnostima.

– Deca su bila da glasaju, prvi put, jer su u avgustu prošle godine napunili 18 godina. Posle toga su sa majkom Natašom došli kod tetke Ivane na ručak. Samo što su deca sela za sto, došlo je do strašne eksplozije. Ovo je velika tragedija – priča Olivera Šušulović, maćeha sestara Nataše Pavlović (48) i Ivane Cvetković (50).

Brat i sestra su stradali na mestu, dok su majka i tetka preživele i nisu životno ugrožene. Povređena je i Zorica Petrović (74), u čijem stanu je došlo do eksplozije, kao i slučajni prolaznik Dragiša Rašić (84).

– Komšije kažu da se iz stana u prizemlju kuće danima osećao gas i da su komšinici skretali pažnju na to, ali da se ona nije obazirala. Ivanin stariji sin je za dlaku izbegao tragediju, jer je umesto u trpezariju otišao u svoju sobu da uči za ispit na fakultetu. Milan i Neda su bili divna deca i odlični đaci. Milan je išao u Pravno poslovnu školu, a Neda u Gimnaziju „Svetozar Marković”. Spremali su se da upišu Elektronski fakultet jer ove godine je trebalo da maturiraju. Velika je ovo tragedija – kaže Šušulovićeva.

Vest o pogibiji Milana i Nede žestoko je potresla i učenike i nastavnike škola koje su pohađali. Deca iz njihovih odeljenja juče od šoka nisu mogla da pohađaju nastavu.

– Ovo je neopisiva tragedija, svi smo u šoku. Saosećamo sa roditeljima u potpunosti – kaže Marijan Mišić, direktor Gimnazije „Svetozar Marković”.

Branislav Pecarski, razredni starešina odeljenja IV/3, koje je pohađala Neda, kaže da većina đaka nije bila sposobna da dođe na nastavu nakon što su čuli šta se desilo.

– Ona je bila jedno solidan đak, vaspitana i u svakom slučaju fino dete. Bila je omiljena u odeljenju – kaže Pecarski.

Ni učenici IV/4 odeljenja Pravno poslovne škole juče nisu imali snage da budu u učionici.

– On je bio dete za primer. Nije imao nijedan izostanak. Odličan đak, uvek spreman da drugome pomogne nesebično – kaže razredna Slobodanka Stamenković. Milanovi drugovi još ne mogu da poveruju da ga više nema.

– Bio je naš mnogo dobar drug i najbolji čovek koga smo poznavali. Voleo je da igra stoni tenis i šah. Mnogo će nam nedostajati – kaže njegov drug Đorđe.

U kući u kojoj je došlo do eksplozije i juče su se mogli videti apokaliptični prizori – iskidane betonske ploče koje dele stanove između prizemlja i prvog sprata, uništen nameštaj… Metalne delove eksplozija je iskidala kao da su od papira. U stanu u prizemlju je gomila betona, koji je pao sa prvog sprata zajedno sa blizancima, nanevši im fatalne povrede.

– Išao sam ulicom, kada se desila strašna eksplozija, koja me je oborila na zemlju. Ograda se iskidala, staklo je letelo na sve strane – svedoči Dragomir Rašić, koji je čudom preživeo samo sa prelomom jagodične kosti.

Velimir Cvetanović, svekar Ivane Cvetković, kaže da su se njegovi sin i snaja pre tri ili četiri godine doselili u stan u pomenutoj kući, koji su kupili na kredit na 20 godina.

– Meni je prvo greškom javljeno da su mi stradali snaja i unuk, pa sam tek kada sam došao na mesto eksplozije saznao šta se desilo – kaže Velimir.

Zorica Petrović, u čijem stanu je došlo do eksplozije, odbila je da razgovara sa novinarima.

(Izvor: Alo, piše: B. Janačković)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...
CRISTIANO: PRAVILNO IME BI BILO ''ALBANSKA REPUBLIKA MAKEDONI...