Vučić: Vojsci drastično veće plate

Objavljeno: 09 maj 2017

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, u intervjuu za Prvu, osvrnuo se na dobre ekonomske rezultate i najavio povećanje plata i minimalne cene rada u Srbiji.

Aleksandar Vučić, foto: Marko Miladinović

Kada je reč o vojnoj industriji i vojsci, odlazeći premijer i novoizabrani predsednik Srbije najavio je i da će posao dobiti 1.300 vojnika, ali i da vojsku očekuje drastično povećanje plata.

On je objasnio da će biti primljeno ukupno 1.300 vojnika, “500 plus 500 plus 300″, a kako je rekao, sada svi imaju po dva para čizama, uniforme, a imaće i drastično veće plate.

“Uspeli smo da od prvih razgovora sa šeikom Muhamedom razvijemo raketu, videćete Lazara trojku u dejstvovanju, Miloša, videćete migove 29 i orlove kojima smo uspeli da obnovimo resurse koj su ubitačno oružje na ovim prostorima, a videćete i novu pušku”, rekao je Vučić uoči vojne vežbe povodom Dana Vojske Srbije

Vučić je prokomentarisao i dobre ekonomske rezultate i najavljeno povećanje minimalca po drugi put.

“Drugo veliko povećanje, prvo je bilo sa 121 na 131 dinara. Sindikati su bili zadovoljni, poslodavci za nijansu manje”, rekao je Vučić, dodajući da će se o novom povećanju razgovarati i sa poslodavcima i sa sindikatima, ali on misli da možemo do povećanja.

Vučić je rekao i da će se prvi put povećati plate u javnom sektoru, ne ministrima, već ljudima koji vredno rade u administraciji, ali pre svega povećanje će dobiti vojnici, policajci, nastavnici, učitelji, naučno osoblje i oni u naučnoj delatnosti koji do sada nisu imali povećanja.

(Izvor: B92)

Slučajne vesti
Jedan komentar
  1. Ovo ću kopiram i ću zalepim na čelo ako bude stvarno i tako ću idem kroz grad

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

albano: vase veeme je proslo mismo vas motkovali kada ste ...
bei: u brate kakva bomba...
: Cepajj...
: Mi sa juga smo spremni ...a nas se samo kad su rat...
milkan: labnite pijenje...
KOSOVO JE SRBIJA: Bravo brat moj udri bagru majku im poljubim...
DekiDeki: Slusam siptarcine kako urlicu kao stoka.Dokle mi d...
Meki: ovo je nedopustivo dokle vise da cutimo?...
Nišlija: Akcija je uspela ponizili su našu Srbiju i na taj...
Maja: Polako vozite. Klizavo....