KNEŽEVIĆ POZVAO PREDUZETNIKE DA KONKURIŠU ZA BESPOVRATNIH 750 MILIONA DINARA

Objavljeno: 09 mar 2018

Ministarstvo privrede raspisalo je dva javna poziva za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima, i početnicima u biznisu u ukupnom iznosu od 750 miliona dinara, izjavio je resorni ministar Goran Knežević.

Knežević je, u izjavi Tnjugu, rekao da je Ministarstvo juče otvorilo ukupno četiri programa kojima je cilj da podrže privredu. Raspisan je još i poziv bankama i lizing kućama za partnerstvo u programu podrške za nabavku opreme, a ponovo su dostupne i besplatne obuke, savetodavne usluge i mentoring.

Ministarstvo privrede je za razvojne projekte ove godine obezbedilo 500 miliona dinara, a za nezaposlene, početnike u poslovanju i privrednike koji su u početnoj fazi razvoja, 250 miliona – bespovratno. Za nabavku nove opreme je obezbeđeno oko 560 miliona dinara bespovratnih sredstava, za koja će preduzetnici moći da konkurišu najranije krajem marta, kad se odaberu partnerske banke i lizing kuće sa najpovoljnijim kamatama.

“Naše strateško opredeljenje je da u potpunosti podržimo sektor mikro, malih i srednjih preduzeća i da njihov broj iz godine u godinu raste, a da ona koja već posluju šire proizvodnju. Kad ovaj sektor ostvaruje dobre rezultate, to će doneti nova radna mesta, rast izvoza i BDP-a, što će doneti bolji život za naše građane”, rekao je ministar privrede.

Ministarstvo privrede

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

novoselac: Zasto bre inicijali neka se vidi sramota i ko uzim...
Rajko: Kakav gmaz, kakva miljana gde lumpuje zivi u neku ...
Draža: Bravo mito svetski čoveče...
Brt: Decko je iz Svrljiga, nije iz Nisa :-)...
Milena: Tacnije- Decko iz Svrljiga✨👑✨...
🐈: Momak svetskog glasa, za njim šizi cela masa...
: prelepa si...
Cica: Steta sto je slika pacijenta kome se rade hemoroid...
: preslatka ljubim je ljiljanaaaaaaaa...
: Vratiti smrtnu kaznu za ubice....