KNEŽEVIĆ POZVAO PREDUZETNIKE DA KONKURIŠU ZA BESPOVRATNIH 750 MILIONA DINARA

Objavljeno: 09 mar 2018

Ministarstvo privrede raspisalo je dva javna poziva za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima, i početnicima u biznisu u ukupnom iznosu od 750 miliona dinara, izjavio je resorni ministar Goran Knežević.

Knežević je, u izjavi Tnjugu, rekao da je Ministarstvo juče otvorilo ukupno četiri programa kojima je cilj da podrže privredu. Raspisan je još i poziv bankama i lizing kućama za partnerstvo u programu podrške za nabavku opreme, a ponovo su dostupne i besplatne obuke, savetodavne usluge i mentoring.

Ministarstvo privrede je za razvojne projekte ove godine obezbedilo 500 miliona dinara, a za nezaposlene, početnike u poslovanju i privrednike koji su u početnoj fazi razvoja, 250 miliona – bespovratno. Za nabavku nove opreme je obezbeđeno oko 560 miliona dinara bespovratnih sredstava, za koja će preduzetnici moći da konkurišu najranije krajem marta, kad se odaberu partnerske banke i lizing kuće sa najpovoljnijim kamatama.

“Naše strateško opredeljenje je da u potpunosti podržimo sektor mikro, malih i srednjih preduzeća i da njihov broj iz godine u godinu raste, a da ona koja već posluju šire proizvodnju. Kad ovaj sektor ostvaruje dobre rezultate, to će doneti nova radna mesta, rast izvoza i BDP-a, što će doneti bolji život za naše građane”, rekao je ministar privrede.

Ministarstvo privrede

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...
CRISTIANO: PRAVILNO IME BI BILO ''ALBANSKA REPUBLIKA MAKEDONI...
neimenovano: ja hocu daimam takve oci ja imam svetlo zelene...
Mikica: Bravo za naše mlade Nišlije , svaka čast , treb...
mira: Poljoprivrednicima je potrebno mnogo da se pomogne...
Lepoja: Mi bolje predsednika nismo imali u poslednje 50 go...
: NIJE VAZNA SPOLJASNA, VEĆ UNUTRAŠNJA LEPOTA!!! ...