SAOBRAĆAJ: Do nedelje zamena svih tabli na auto-putu

Objavljeno: 14 juna 2018

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će Koridor 10 biti gotov do jeseni, a da do kraja godine očekuje da protok vozila tim Koridorom bude 52 miliona.

Ilustracija, foto: ina-online.net
Ilustracija, foto: ina-online.net

Ona je gostujući na RTS-u kazala i da su table sa dozvoljenom brzinom od 130 kilometara na čas zamenjene na jednom delu Koridora 10 i da vozači vode računa, kao i da će do nedelje biti zamenjene sve table.

„Do nedelje će biti zamenjene sve table, ali apel vozačima je da vode računa i da se pridržavaju svih znakova“, rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, veću brzinu na auto-putu omogućava kvalitetno urađen Koridor 10.

„To je kvalitetan i održavan auto-put na kojem imamo sve i zato možemo da pričamo o dodatnoj brzini od 130 kilometara na čas“, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala i da se do kraja godine očekuje protok 52 miliona vozila Koridorom 10.

„Imali smo 2014. godine protok od 34 miliona vozila Koridorom 10, a do kraja godine očekujemo da protok bude 52 miliona. To za nas znači otvaranje novih fabrika, restorana, pumpi. Srbija je najbrža tura između Istoka i Zapada“, rekla je ministarka i dodala da će Koridor 10 biti završen na jesen.

Ona je istakla i da se danas obavlja priprema za asfaltiranje u Sićevačkoj klisuri koje će početi u utorak, ali i da očekuje da će do kraja godine biti puštena deonica Koridora 11 od Obrenovca do Preljina u dužini od 102 kilometara.

Prema njenim rečima, očekuje se i da na samitu 16 plus 1 u julu u Sofiji bude potpisan ugovor o finansiranju deonice od Preljina do Požege, koja je važna za povezivanje sa BiH. Kako je rekla, radovi na toj deonici trebalo bi da počnu u martu 2019. godine, dok je rok za završetak radova dve godine.

„Ono što sledeće godine počinjemo je izgradnja auto-puta od Niša do Prištine, deonica posebno važna za Srbiju je Niš-Pločnik. Mi smo sve spremili i razlika kako se radilo ranije i sada je da ne potpisujemo nijedan ugovor dok sve ne završimo“, rekla je Mihajlović.

Govoreći o putu Beograd – Budimpešta, Mihajlović je rekla da očekuje da će prve dve deonice te pruge biti gotove kroz dve godine.

„U julu, 6. ili 7. biće potpisan treći komercijalni ugovor od 940 miliona evra za deonicu od Novog Sada do Subotice. Deonicu od Stare Pazove do Novog Sada obilazim sutra i očekujem da prve dve deonice budu završene kroz dve godine“, rekla je ministarka.

Izvor: Tanjug, RTV

Povezane vesti
Pročitajte i ovo

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Lopovj: Nista ne moze da zameni moju nuteLicu...
Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...