Potpisan sporazum o saradnji aerodroma u Beogradu i Nišu

Objavljeno: 17 okt 2018

Direktori aerodroma Nikola Tesla iz Beograda i aerodroma u Nišu potpisali su sporazum o poslovnoj saradnji u cilju unapređivanja i obezbeđivanja preduslova za razvoj vazduhoplovstva u Srbiji.

Avion, ilustracija, foto: Pixabay.com
Avion, ilustracija, foto: Pixabay.com

Sporazum su potpisali generalni direktor Aerodroma Nikola Tesla Beograd Saša Vlaisavljević i v.d. direktora JP Aerodrom Niš Dušan Knežević.

Podrška Aerodromu u Nišu, kako se navodi, biće realizovana u oblastima tehničkog i tehnološkog razvoja, stručne obuke i usavršavanja zaposlenih u skladu sa programima stručnih službi beogradskog aerodroma i unapredjnja pružanja usluga prihvata i otpreme vazduhoplova, putnika, robe i pošte.

„Aerodromi u Beogradu i Nišu deo su sistema vazdušnog saobraćaja Srbije i uz podršku Vlade i resornog ministarstva beleže rekordne rezultate u poslovanju. Spremni smo da uvek podržimo razvoj niškog aerodroma, što ovaj sporazum i potvrdjuje“, naglasio je Vlaisavljević.

Knežević je istakao da je potpisivanje Sporazuma nastavak dugogodišnje saradnje i zahvalio menadžmentu beogradskog aerodroma na podršci koja nikada nije izostala.

Brnabić: Prvo ulaganje u Nišu u kontrolni toranj

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Nišu da bi prvo naredno ulaganje Vlade Srbije u aerodrom „Konstantin Veliki“ trebalo da bude ulaganje u kontrolni toranj, a potom u proširenje piste.

„Aerodrom će nastaviti da se širi i planiramo da, posle beogradskog, postane drugi regionalni aerodrom“, rekla je Brnabić prilikom obilaska kompanije „Filip Moris“ u Nišu.

Ona je podsetila da je Vlada Srbije preuzela niški aerodrom kako bi mogla da ga lakše i više finansira nego što bi to mogla lokalna samouprava.

Brnabić je rekla da građanskih protesta nije bilo kada dugi niz godina nije bilo letova sa aerodroma ili je bio jedan let dnevno, međutim, bilo je protesta kada je pronađen način da se više ulaže u aerodrom.

Piše: Beta, prenosi: N1

Povezane vesti
Pročitajte i ovo

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Nis: Mislim da je novinar ovde pre glup ko noc......
Lopovj: Nista ne moze da zameni moju nuteLicu...
Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...