NIŠLIJI ZORANU KAO DA NJEGOVA MUKA NIJE DOVOLJNA

Objavljeno: 11 feb 2018

Nišliju Zorana Miladinovića, oca bolesnog dečaka Stefana, po povratku u Niš nakon sedmomesečnog lečenja deteta u Nemačkoj, dočekalo je obaveštenje da će mu izvršitelj sa plate skinuti skoro 30.000 dinara za dugovanja prema JP Objedinjena naplata.

Ništa ne bi bilo sporno da Miladinović zaista duguje ovom komunalnom preduzeću, ali on ne samo da nema dug nego nikada nije ni živeo na adresi na kojoj je prijavljen izvršni dužnik.

Nakon što je otišao kod izvršitelja, video je da se dug odnosi na čoveka koji se zove kao on, ali stanuje na drugoj adresi i ima druge lične podatke.

– Na adresu u Božidarčevoj ulici stigle su mi opomene od izvršitelja 29. januara. Kada sam se javio 5. februara izvršitelju, dobio sam obaveštenje da se radi o dugu za komunalne usluge i da je zahtev da se sprovede prinudna naplata poslat Visokoj strukovnoj školi u kojoj radim. Nisam mogao da verujem šta čujem, jer nikakav dug nemam – priča Miladinović.

U predlogu za izvršenje koji je dostavio advokat JP Objedinjena naplata pozivajući se na presudu Osnovnog suda u Nišu, stajalo je da se dug od 5.029 dinara odnosi na komunalne usluge i to 754 dinara za eko-naknadu, 1.383 dinara za korišćenje građevinskog zemljišta, 2.430 dinara za sakupljanje i još 432 dinara za odlaganje otpada, sve sa zateznom kamatom. Tražila se naplata i parničnog postupka od 24.220 dinara.

– Čim sam uzeo rešenje, video sam da nije u redu. U njemu je bilo moje ime, ali je adresa bila Kragujevačka ulica, gde nikad nisam živeo. Već na prvi pogled se videlo da podaci nisu tačni jer je dužnik koji se zove kao ja rođen 13. 2. 1965, dok je moj datum rođenja 9. 3. 1959, što se moglo videti prostim uvidom u prvih sedam cifara mog matičnog broja koji je bio napisan pored.

Kako se moj matični broj našao u rešenju, niko ne ume da mi kaže – kaže on.

Izvršni sudija mu je, kada je pokušao da mu ukaže na grešku, kazao da je potrebno da napiše žalbu, a potom ako se žalba usvoji, da traži protivizvršenje.

– Najteže od svega mi je to što sam prinuđen da, umesto sa sinom koji se oporavlja posle lečenja u Nemačkoj, trošim vreme na stvari koje su posledica neprofesionalizma, nesposobnosti i aljkavosti u državnim službama – kaže Miladinović.

(Kurir.rs/Blic/B. Janačković/Foto: Facebook printscreen)

Povezane vesti
Pročitajte i ovo

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Lopovj: Nista ne moze da zameni moju nuteLicu...
Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...