Naučna učionica otvorena u Nišu

Objavljeno: 14 apr 2017

U Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju otvorena je „Naučna učionica“ na otvorenom ,koja je deo korporativnog programa „Zajednici zajedno“ komapnije NIS .

Ovim projektom je u dvorištu Regionalnog centra formiran Park znanja u kojoj će se deci, učenicima i mladima grada Niša na popularan način približiti naučni sadržaji. Za tu namenu, „na otvorenom“, su instalirana nastavna sredstva i to: Paskalov tron (fakirova stolica), Arhemedova beležnica, Faradejev magnetni tunel i Galilejevo klatno.

Instalacije će biti korišćene za organizovanje javnih časova za decu i učenike niških predškolskih ustanova i škola.

Naučna učionica će biti dopuna radu i Naučnom klubu Centra.

Instalacije u učionici su jedinstvene po tome što su interaktivne, jer to su instalacije kod kojih se podrazumeva neko učešće posetilaca, a ciljna grupa su učenici osnovnih i srednjih škola.

„Grad Niš će uvek sa svoje strane podržati ovakve projekte u skladu sa svojim mogućnostima i iskreno se nadam da je ovo lep početak nečeg mnogo kompleksnijeg i većeg ,gde će učenici i svi zaintetresovani pronaći svoj naučni kutak“ rekao je većnik Bojan Krstić prilikom otvaranja učionice.

Iz Niša je podržano sedam projekata, a jedan od projekta koji je kompanija NIS “prepoznala kao dobit za lokalnu zajednicu, jeste projekt Regionalnog centra – „I Niš da ima Park znanja“.

“Izgradnjom “Parka znanja” nastavnici su dobili mogućnost da časove prirodnih nauka drže na zanimljiv I kreativan način, dok će se učenici kroz praktične zadatke I demonstraciju upoznavati sa prirodnim pojavama. Ovaj proctor za učenje dostupan je I svim zainteresovanim građanima koji kroz igru mogu da usvajaju nova znanja”, kažu iz kompanije NIS.

Naučna učionica na otvorenom prva je tok tipa na Jugu Srbije. Plan je da do narednog proleća u dvorištu centra bude ukupno 10 instalacija. Naftna industrija Srbije, ovaj projekat u Nišu podržala je sa oko million i 300 hiljada dinara.

(Foto: V.S. / Niške novine)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Draža: Bravo mito svetski čoveče...
Brt: Decko je iz Svrljiga, nije iz Nisa :-)...
Milena: Tacnije- Decko iz Svrljiga✨👑✨...
🐈: Momak svetskog glasa, za njim šizi cela masa...
: prelepa si...
Cica: Steta sto je slika pacijenta kome se rade hemoroid...
: preslatka ljubim je ljiljanaaaaaaaa...
: Vratiti smrtnu kaznu za ubice....
mentor max: Daleko je on od ove pozicije,neće nikada ni biti ...
Marijana: Koju kaznu prepisati licima koja su ubila čoveka?...