Đačka kompanija iz Niša „kafenim papirom“ osvaja Srbiju

Objavljeno: 18 maj 2015

Papir sa izgledom pergamenta i mirisom kafe jedinstven je proizvod učeničke kompanije „Vector Studio“ iz Ekonomske škole u Nišu koja već dve godine osvaja prva mesta na regionalnim takmičenjima.

– Svaki naš papir je jedinstven, ručno se obrađuje, a i svaki proizvod izaziva drugačiju emociju. Nastojimo da smanjimo virtuelnu komunikaciju i ponovo podstaknemo realno stvaranje i čuvanje emocija. Ideja o kafenom papiru je nastala slučajno, klasičnim prosipanjem kafe. Posle dve godine usavršavanja iznedren je unikatni proizvod. Miris kafe je prijatan, sofisticiran i topao, a istovremeno i dominantan i britak. Ne ostavlja nikoga ravnodušnim. Na našem tržištu ne postoji ništa sličn – priča Jovan Bracanović, „finansijski direktor“ u đačkom preduzeću.

– Od kafeog papira pravimo čestitke, kutijice iz posebne linije proizvoda „otvori kutiju kao što otvaraš dušu“, vizit karte, ali i jedinstvene enciklopedije „Put imperatora“, „Svetorodna loza Nemanjića“ i „Predsednici SAD“ (na srpskom i engleskom jeziku). Iako je naš papir postao brend, cene su izuzetno povoljne i pristupačne svačijem džepu – kaže Bracanović.

Učenička kompanija osnovana je oktobra 2013. godine, rezultati ne izostaju, kako u privrednom svetu, tako i na takmičenjima.

– Kompanija se bavi dizajnom, montažom, izdavaštvom, omladinskim edukovanjem i proizvodnjom, ali i vršnjačkim edukacijama. Zainteresovane osnovce i srednjoškolce učimo o početnim pravilima preduzetničkog poslovanja, upućujemo ih u naš proizvodni proces i prenosimo naše iskustvo sa takmičenja, edukacija i poslovanja – kaže Bracanović.

(Izvor i foto: Blic)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

: Vratiti smrtnu kaznu za ubice....
mentor max: Daleko je on od ove pozicije,neće nikada ni biti ...
Marijana: Koju kaznu prepisati licima koja su ubila čoveka?...
Nargilica: Sofija jeste jedno od najpopularnijih imena pogoto...
Oliver: Taman, pred beogradske izbore....
Dragan: Zasto je Darko Bulatovic malo zastupljen u vasem l...
Simfoniski: Sta bre vise maltretirate ove jadne ljude sto rade...
mekani: mnogo strasno izgleda.......
Miroslav: Imate veoma bogat sajt i cak sta vise, imate veoma...
marko deka: Ako sns bude ispod 33% u Beogradu to je veliki usp...