Đačka kompanija iz Niša „kafenim papirom“ osvaja Srbiju

Objavljeno: 18 maj 2015

Papir sa izgledom pergamenta i mirisom kafe jedinstven je proizvod učeničke kompanije „Vector Studio“ iz Ekonomske škole u Nišu koja već dve godine osvaja prva mesta na regionalnim takmičenjima.

– Svaki naš papir je jedinstven, ručno se obrađuje, a i svaki proizvod izaziva drugačiju emociju. Nastojimo da smanjimo virtuelnu komunikaciju i ponovo podstaknemo realno stvaranje i čuvanje emocija. Ideja o kafenom papiru je nastala slučajno, klasičnim prosipanjem kafe. Posle dve godine usavršavanja iznedren je unikatni proizvod. Miris kafe je prijatan, sofisticiran i topao, a istovremeno i dominantan i britak. Ne ostavlja nikoga ravnodušnim. Na našem tržištu ne postoji ništa sličn – priča Jovan Bracanović, „finansijski direktor“ u đačkom preduzeću.

– Od kafeog papira pravimo čestitke, kutijice iz posebne linije proizvoda „otvori kutiju kao što otvaraš dušu“, vizit karte, ali i jedinstvene enciklopedije „Put imperatora“, „Svetorodna loza Nemanjića“ i „Predsednici SAD“ (na srpskom i engleskom jeziku). Iako je naš papir postao brend, cene su izuzetno povoljne i pristupačne svačijem džepu – kaže Bracanović.

Učenička kompanija osnovana je oktobra 2013. godine, rezultati ne izostaju, kako u privrednom svetu, tako i na takmičenjima.

– Kompanija se bavi dizajnom, montažom, izdavaštvom, omladinskim edukovanjem i proizvodnjom, ali i vršnjačkim edukacijama. Zainteresovane osnovce i srednjoškolce učimo o početnim pravilima preduzetničkog poslovanja, upućujemo ih u naš proizvodni proces i prenosimo naše iskustvo sa takmičenja, edukacija i poslovanja – kaže Bracanović.

(Izvor i foto: Blic)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

beba: Bravo...
peka: manite se...
: Tako jeee...
Edoo: Jedan ovakav lijep dogadjaj ostane bez komentara, ...
Robert: Pozdrav iz skoplja najbolja muzika na radiju vas ...
Barni: Tacno. I ovi sto zele da unakaze tvrdjavu su gola ...
Stanko: Pravi zaljubljenik u istoriska znamenja nikad nebi...
Mica ispektor: Preispitatjte vi to bolje jer svaka nova godina gr...
melanholic: nemoze da se ugleda dok drzava ne reklamira malo s...
baki: jeste ja sam bio, trenutno najbolji prilazni put d...