Zajednički protest stanara i komunalaca

Objavljeno: 25 sep 2015

Tokom sednice niškog parlamenta ispred zgrade su protestvovali predstavnici Udruženja skupština stanara i radnici Komunalnog preduzeća Medijana. Na dnevnom redu nije bila cena grejanja, već odluka koja, između ostalog, sadrži promenu uslova isključenja sa toplotne mreže. Takođe, radnici Medijane protive se pripajanju dela sektora Zelenila iz preduzeća Gorica, o čijoj transformaciji će odbornici raspravljati.

protest

Nezadovoljni građani toplanom u Nišu zviždali ispred zgrade, pa iako se buka čula u sali. Odbornici su odlučili da se radi.

„Jednostavno mi se ne borimo za politiku, nas politika ne interesuje, interesuje nas samo problem građana koji su oni stvorili“, kaže Dragan Perić, Udruženje predsednika skupština stanara.

Gradonačelnik Zoran Perišić kaže da su mnogi zahtevi Udruženja prihvaćeni, ali da ima i nerealnih.

„Evo juče na sednici Gradskog veća smo zadržali nivo cene fiksnog dela, deo zahteva je bio i opravdan mogu da kažem, i izašli smo u susret, ali svi zahtevi koji se ispostavljaju apsolutno ne mogu da uđu u razmatranje, tim pre što je dobar deo zahteva su čisti politički zahtevi“, kaže Zoran Perišić, gradonačelnik Niša.

Iako su po novoj odluci o Toplani uslovi za isključenje sa mreže poboljšani u korist građana opozicija tvrdi da se grad nije bavio radom Toplane.

„Da li se to ticalo smanjenja gubitaka na mreži, da li se ticalo smanjenja troškova održavanja, da li se ticalo racionalizacije u ljudstvu, što takođe predstavlja veliki trošak u celoj toj matematici – nije učinjeno“, kaže Boban Mihajlović, Socijaldemokratska partija.

Radnici Medijane pridružili su se protestu ispred gradske Skupštine, jer je na dnevnom redu i transformacija preduzeća Gorica, što će, kako tvrde u sindikatu, biti loše za Medijanu.

„Mi jedva poslujemo zamislite još 220 ljudi neprofitabilnih da uđe u Medijanu – ko da ih plati, odakle?“, kaže Dalibor Sibinović, Unija sindikata JKP Medijana.

Ni Udruženje Skupština stanara, ni radnici Medijane od svojih zahteva, kako tvrde, neće odustati.

(Izvor: Blic)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Rajko: Kakav gmaz, kakva miljana gde lumpuje zivi u neku ...
Draža: Bravo mito svetski čoveče...
Brt: Decko je iz Svrljiga, nije iz Nisa :-)...
Milena: Tacnije- Decko iz Svrljiga✨👑✨...
🐈: Momak svetskog glasa, za njim šizi cela masa...
: prelepa si...
Cica: Steta sto je slika pacijenta kome se rade hemoroid...
: preslatka ljubim je ljiljanaaaaaaaa...
: Vratiti smrtnu kaznu za ubice....
mentor max: Daleko je on od ove pozicije,neće nikada ni biti ...