Vođi srpskih „Noćnih vukova“ zabranjen ulaz u BiH

Objavljeno: 21 mar 2018

Vođa srpskog ogranka ruske bajkerske grupe „Noćni vukovi“ Saša Savić večeras je vraćen sa graničnog prelaza sa BiH uz obrazloženje da mu je zabranjen ulaz u tu državu.

Noćni vukovi, Getty images, esquire.com
Noćni vukovi, Getty images, esquire.com

Dvadesetak pripadnika Noćnih vukova iz Rusije večeras su oko 19 časova dočekali prijatelji iz Srpske na Graničnom prelazu Pavlovića most, ali je vođi srpskog ogranka zabranjen ulazak u BiHjer predstavlja – opasnost po bezbednost te bivše jugoslovenske republike, javlja Alo.

Vođi bajkera Saši Saviću na Pavlovića mostu uručeno rešenje u kom piše da predstavlja opasnost po ustavni poredak BiH!

Saviću su pripadnici granične policije BiH uručili rešenje u kom piše da mu je zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu jer predstavlja pretnju po „bezbednost BiH, ustavni poredak i javni red i mir“. Saviću je rešenje uručio komandir granične policije na prelazu Popovi (poznatijem kao Pavlovića most) kod Bijeljine.

– Ograničavanje kretanja Saši Saviću je sramota jedne zvanično demokratske države u srcu Evrope. Kako neko ko obilazi srpske svetinje promovišući pravoslavne vrednosti može ugroziti građane Banja Luke ili Bijeljine? Ovo je veliki „faul“ zvaničnog Sarajeva koji pokazuje strah od samog prisustva onih koji nisu pro-zapadno orjentisani – izjavio je za „Alo!“ Savićev prijatelj i osnivač srpsko-ruskog centra Boško Kozarski.

Inače, ruski bajkeri “Noćni vukovi“, koji se nalaze na desetodnevnoj turneji, ušli su u Srpsku večeras oko 19 časova na Graničnom prelazu Pavlovića Most, nakon što su 40-ak minuta zadržani na srbijanskom graničnom prelazu, javlja Radio-televizija Republike Srpske.

Dočekali su ih prijatelji iz Srpske, takođe bajkeri, i u znak dobrodošlice uručili im pravoslavne ikone.

– Naše putovanje je pravoslavno hodočašće, posećujemo manastire i prijatelje u Srpskoj i Srbiji, i to radimo poslednjih deset godina –  istakao je Jevgenij Strogov, predsednik Motofederacije Rusije i dodao da im je zadatak širenje duhovne veze između naroda.

20 pripadnika “Noćnih vukova“ nalazi se na desetodnevnoj balkanskoj turneji, a nakon Srbije stigli su u Srpsku. U Bijeljini su posetili manastir Svete Petke, a potom su se uputili u Brčko.

Narednih dana boraviće u Banjaluci i Doboju. U svim pomenutim gradovima posetiće neku od pravoslavnih svetinja. Strogov se na pitanje kako komentariše ugrožavanje bezbednosti u BiH od strane “Vukova“ , kako su to plasirali neki političari i mediji u BiH, nasmejao.

– Kako je rekao Isus Hristos, samo ljudi koji stvaraju mir mogu da uđu u carstvo nebesko. Nadamo se da će ova prašina koja se bez razloga podigla, brzo da se slegne – rekao je Strogov.

Noćni vukovi će posetiti još nekoliko gradova u Srbiji na turneji u kojoj će preći 2.000 kilometara na četiri točka jer zbog lošeg vremena motocikle ne mogu koristiti.

Inače, više medijskih ekipa je u prepodnevnim časovima očekivalo ulazak Noćnih vukova na graničnom prelazu Rača, na kojem su bili prisutni i pripadnici bezbednosnih službi BiH.

(Telegraf.rs / Alo)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...
CRISTIANO: PRAVILNO IME BI BILO ''ALBANSKA REPUBLIKA MAKEDONI...