Visoke plate i veliki problemi ne idu zajedno

Objavljeno: 07 sep 2015

Neodrživa je situacija u kojoj jedno javno-komunalno preduzeće ima visok prosek plata i istovremeno velike probleme.

slika1

Gradsko veće Niša razmotrilo je izveštaje javno-komunalnih preduzeća za prošlu godinu, a zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković izjavio da je neodrživa sitaucija u kojoj jedno javno-komunalno preduzeće ima visok prosek plata i istovremeno velike probleme.

Slavković je u prilog tome rekao novinarima posle sednice Gradskog veća, da je prosek plata u Gradskoj toplani oko 42.000 dinara, a da se to preduzeće suočava sa velikim problemima.

Gubitke su iskazali JKP „Aerdorom Niš“ i JKP „Gorica“ gde je u toku generelani štrajk radnika zbog nesplaćenih zarada za tri meseca.

Slavković i gradonačelnik Niša Zoran Perišić najavili su da će preispitati cene usluga pojedinih preduzeća prema gradu i ocenili da bi situacija bila drugačija kada bi Gradsko veće imenovalo direktore javnih komunalnih preduzeća, a ne Skupština grada, ali da je procedura za smenu nespešnog direktora spora i komplikovana.

Iz „Objedinjene naplate“ je saopšteno da ima 23.000 predmeta za dugovanja korisnika usluga prema tom JKP u vrednosti od pola miliona dinara, dok iz Gradske toplane kažu da su njihova potraživanja u ravnoteži sa njihovim dugovima prema dobavljačima.

Gradsko veće je na sednici usvojilo odluku o kreditnom zaduženju za investiciona kapitalna ulaganja u visini od 400 miliona dinara uz grejs period od godinu dana i kamatu od 3,83 odsto.

Ranije je grad podigao kredit za otplatu ranije uzetih kredita. Slavković je rekao da je refinansiranjem kredita i uzimanjem novih uz povoljnije uslove postignuta znatna finansijska ušteda.

(Izvor: B92)

Povezane vesti
Pročitajte i ovo

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Lopovj: Nista ne moze da zameni moju nuteLicu...
Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...