Viška oko 1.300 zaposlenih u niškoj Gradskoj upravi

Objavljeno: 20 sep 2015

Bez posla u narednih nekoliko godina u Nišu će ostati 1.200 do 1.300 ljudi, jer će lokalna vlast početi da smanjuje broj zaposlenih u Gradskoj upravi i gradskim javnim preduzećima, najavio je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

perisic

Kako je naveo, u Gradskoj upravi i javnim preduzećima trenutno radi oko 5.500 ljudi, a precizan broj onih koji su višak biće poznat uskoro.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave prihvatilo je da Niš ima 258.000 stanovnika, a kriterijum je 16,5 zaposlenih u javnom sektoru na 1.000 stanovnika.

– Racionalizacija će obuhvatiti pre svega one organizacije u kojima jedan čovek stvara dohodak, a dvojica ga gledaju kako radi. U Gradskoj upravi možda nećete biti usluženi na vreme, ali ima ko da vam napravi frizuru ili kolač ili da vam održi čas solfeđa, zato što među zaposlenima imamo i profesora solfeđa, poslastičara i frizera. Nisam ih ja zapošljavao, ali na ovu gradsku vlast pada teret racionalizacije – rekao je Perišić.

Kako je istakao, postoji mnogo izmišljenih radnih mesta u javnim preduzećima i mnogo primera gde je jedan čovek šef samo sebi ili samo još jednom zaposlenom i dodao da je broj zaposlenih u Gradskoj upravi smanjen od dolaska sadašnje vlasti.

(Izvor: Blic)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

novoselac: Zasto bre inicijali neka se vidi sramota i ko uzim...
Rajko: Kakav gmaz, kakva miljana gde lumpuje zivi u neku ...
Draža: Bravo mito svetski čoveče...
Brt: Decko je iz Svrljiga, nije iz Nisa :-)...
Milena: Tacnije- Decko iz Svrljiga✨👑✨...
🐈: Momak svetskog glasa, za njim šizi cela masa...
: prelepa si...
Cica: Steta sto je slika pacijenta kome se rade hemoroid...
: preslatka ljubim je ljiljanaaaaaaaa...
: Vratiti smrtnu kaznu za ubice....