Unapređenje uslova stanovanja romske populacije

Objavljeno: 23 nov 2015

Predsednik Gradske opštine Palilula Boban Džunić sa saradnicima primio je delegaciju Ekumensko humanitarne organizacije (EHO) iz Novog Sada.

12274301_344226355724299_5765741469923240310_n

U okviru aktivnosti na “Socijalnoj inkluziji i poboljšanju uslova stanovanja Roma i Romkinja u Republici Srbiji”, ova nevladina hrišćanska organizacija, čiji su programi zasnovani na ljudskim pravima i okrenuti ka socijalnom razvoju, po rečima Slađane Jovanović, koordinatorke projekta, ostvaruje aktivnost sa zainteresovanim partnerima na „Legalizaciji i obnovi podstandardnih romskih naselja zasnovanoj na potrebama njihovih stanovnika“.

Radi poboljšanja uslova stanovanja u romskim naseljima EHO – Romski resurni centar je razvio jedinstveni model rada sa pripadnicima romske nacionalne zajednice – „Održiva obnova romskih naselja samogradnjom“. Ovaj model rada, istakla je Slađane Jovanović podrazumeva sveobuhvatni pristup u rešavanju postojećih problema i participativne metode rada koji nude mogućnost izgradnje kupatila, rekonstrukciju kuće i izgradnju male kuće.

U ovom razgovoru učestvovali su Igor Paunović, koordinator za romska pitanja Gradske opštine Palilula, Aleksandar Ždrale, zamenik predsednika Skupštine GO Palilula i Nikola Božić, projekt menadžer.

Organizacije EHO je hrišćanska nevladina organizacija koja radom na smanjenju siromštva, razvojem međucrkvene saradnje i promocijom ljudskih prava uspešno ostvaruje svoju misiju.

(tekst, foto D.Vidojković)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

albano: vase veeme je proslo mismo vas motkovali kada ste ...
bei: u brate kakva bomba...
: Cepajj...
: Mi sa juga smo spremni ...a nas se samo kad su rat...
milkan: labnite pijenje...
KOSOVO JE SRBIJA: Bravo brat moj udri bagru majku im poljubim...
DekiDeki: Slusam siptarcine kako urlicu kao stoka.Dokle mi d...
Meki: ovo je nedopustivo dokle vise da cutimo?...
Nišlija: Akcija je uspela ponizili su našu Srbiju i na taj...
Maja: Polako vozite. Klizavo....