Unapređenje uslova stanovanja romske populacije

Objavljeno: 23 nov 2015

Predsednik Gradske opštine Palilula Boban Džunić sa saradnicima primio je delegaciju Ekumensko humanitarne organizacije (EHO) iz Novog Sada.

12274301_344226355724299_5765741469923240310_n

U okviru aktivnosti na “Socijalnoj inkluziji i poboljšanju uslova stanovanja Roma i Romkinja u Republici Srbiji”, ova nevladina hrišćanska organizacija, čiji su programi zasnovani na ljudskim pravima i okrenuti ka socijalnom razvoju, po rečima Slađane Jovanović, koordinatorke projekta, ostvaruje aktivnost sa zainteresovanim partnerima na „Legalizaciji i obnovi podstandardnih romskih naselja zasnovanoj na potrebama njihovih stanovnika“.

Radi poboljšanja uslova stanovanja u romskim naseljima EHO – Romski resurni centar je razvio jedinstveni model rada sa pripadnicima romske nacionalne zajednice – „Održiva obnova romskih naselja samogradnjom“. Ovaj model rada, istakla je Slađane Jovanović podrazumeva sveobuhvatni pristup u rešavanju postojećih problema i participativne metode rada koji nude mogućnost izgradnje kupatila, rekonstrukciju kuće i izgradnju male kuće.

U ovom razgovoru učestvovali su Igor Paunović, koordinator za romska pitanja Gradske opštine Palilula, Aleksandar Ždrale, zamenik predsednika Skupštine GO Palilula i Nikola Božić, projekt menadžer.

Organizacije EHO je hrišćanska nevladina organizacija koja radom na smanjenju siromštva, razvojem međucrkvene saradnje i promocijom ljudskih prava uspešno ostvaruje svoju misiju.

(tekst, foto D.Vidojković)

Slučajne vesti
Jedan komentar

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...
CRISTIANO: PRAVILNO IME BI BILO ''ALBANSKA REPUBLIKA MAKEDONI...
neimenovano: ja hocu daimam takve oci ja imam svetlo zelene...
Mikica: Bravo za naše mlade Nišlije , svaka čast , treb...
mira: Poljoprivrednicima je potrebno mnogo da se pomogne...
Lepoja: Mi bolje predsednika nismo imali u poslednje 50 go...