Ujedinjuje se niška opozicija

Objavljeno: 12 dec 2015

Predsednici gradskih odbora Demokratske stranke (DS), Socijaldemokratske stranke (SDS), Narodnog pokreta Srbije (NPS), Zajedno za Srbiju (ZZS), Reformističke stranke (RS), Liberalno demokratske partije (LDP) I Sindikata “Sloga” potpisali su danas u Nišu izjavu o namerama čime je učinjen prvi korak ka ujedinjenu niške opozicije.

703946_nis-niska-opozicija-nacinila-prvi-korak-ka-ujedinjenju-foto-branko-janackovic_f

-Ovo je prvi korak ka ujedinjenju niške opozicije. Drugi korak će biti da razmotrimo sporazum o saradnji pa zatim da krenemo u izradu zajedničkog programa u koji će se svi uključiti i na kraju četvrti korak biće koalicioni sporazum. nadam se da će nam se mnogo organizacija pridružiti, rekao je Miodrag Stanković (DS). On je objasnio da izjava o namerama predstavlja izjavu o nenapadanju opozicionih stranaka u Nišu.

-Ovo nije koalicioni sporazum, ovo nije zajednički nastup na lokalnim izborima ali je ovo jedna velika stvar gde sve opozicione stranke da jasno kažu šta je problem u našem gradu i da su spremne da rade zajedno na boljem životu građana Niša, rekao je Stanković.

Dragoslav Ćirković (SDS) je teško stanje posledica nesposobne gradske vlasti koju predvodi SNS.

-Niš je postao grad u kojem je teško doći do posla ako niste u vladajućoj stranci, grad koji ima 40.000 nezaposlenih ljudi i u kojem 30 odsto mladih strahuje od siromaštva. Ova izjava o namerama je uvod u zajedničku priču koja se zove ujedinjena opozicija, rekao je on.

Predstavnici opozicije su istakli da ih je ujedinilo teško stanje u Nišu u kojem nema novih investicija, građani imaju velikih problema sa komunalnim preduzećima a mladi u velikom broj napuštaju grad i zemlju.

Branislav Jovanović (NPS) je naglasio da nikada nije bila teža situacija u Nišu i da sve podseća na 1996.godinu.

-Sve nas je okupio težak život i bezbađe. Niš je hvatao priključke sa evropskim gradovima u vreme naše vlasti a sada je zaustavljen razvoj, bio je veliko gradilišt i dok smo mi gradili bulevare i mostove, njima je glavna investicija šetalište za pse, istakao je Jovanović. Blagoje Bradić (ZZS) je podvukao da u nišu nema investicija i da su za tri i po godine izgrađene tri ulice. Raica Milićević (LDP) naveo je da je teška situacija u gradu posledica nerada aktuelne vlasti a Dragan Marinković (RS) da su u Nišu više nego neophodne promene te da najviše nedostaje profesionalizacija i javnost u radu.

Kako je rečeno na skupu, u pregovorima je učestvovala i Nova stranka koja sutra ima izbornu skupštinu, pa se očekuje i njihovo priklljučenje nakon izbora novog rukovodstva koje će razmotriti izjavu o namerama.

“Sloga” protiv otpuštanja radnika

Bratislav Ilić, predstavnik sindikata “Sloga” istakao je da oni već imaju sporazum o saradnji sa DS-om i da će podržati sve partije koje su protiv otpuštanja radnika.

-Naš stav je da nema viška u javnom sektoru, rekao je Ilić.

(Blic, B.J.)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...
CRISTIANO: PRAVILNO IME BI BILO ''ALBANSKA REPUBLIKA MAKEDONI...
neimenovano: ja hocu daimam takve oci ja imam svetlo zelene...
Mikica: Bravo za naše mlade Nišlije , svaka čast , treb...