Ujedinjuje se niška opozicija

Objavljeno: 12 dec 2015

Predsednici gradskih odbora Demokratske stranke (DS), Socijaldemokratske stranke (SDS), Narodnog pokreta Srbije (NPS), Zajedno za Srbiju (ZZS), Reformističke stranke (RS), Liberalno demokratske partije (LDP) I Sindikata “Sloga” potpisali su danas u Nišu izjavu o namerama čime je učinjen prvi korak ka ujedinjenu niške opozicije.

703946_nis-niska-opozicija-nacinila-prvi-korak-ka-ujedinjenju-foto-branko-janackovic_f

-Ovo je prvi korak ka ujedinjenju niške opozicije. Drugi korak će biti da razmotrimo sporazum o saradnji pa zatim da krenemo u izradu zajedničkog programa u koji će se svi uključiti i na kraju četvrti korak biće koalicioni sporazum. nadam se da će nam se mnogo organizacija pridružiti, rekao je Miodrag Stanković (DS). On je objasnio da izjava o namerama predstavlja izjavu o nenapadanju opozicionih stranaka u Nišu.

-Ovo nije koalicioni sporazum, ovo nije zajednički nastup na lokalnim izborima ali je ovo jedna velika stvar gde sve opozicione stranke da jasno kažu šta je problem u našem gradu i da su spremne da rade zajedno na boljem životu građana Niša, rekao je Stanković.

Dragoslav Ćirković (SDS) je teško stanje posledica nesposobne gradske vlasti koju predvodi SNS.

-Niš je postao grad u kojem je teško doći do posla ako niste u vladajućoj stranci, grad koji ima 40.000 nezaposlenih ljudi i u kojem 30 odsto mladih strahuje od siromaštva. Ova izjava o namerama je uvod u zajedničku priču koja se zove ujedinjena opozicija, rekao je on.

Predstavnici opozicije su istakli da ih je ujedinilo teško stanje u Nišu u kojem nema novih investicija, građani imaju velikih problema sa komunalnim preduzećima a mladi u velikom broj napuštaju grad i zemlju.

Branislav Jovanović (NPS) je naglasio da nikada nije bila teža situacija u Nišu i da sve podseća na 1996.godinu.

-Sve nas je okupio težak život i bezbađe. Niš je hvatao priključke sa evropskim gradovima u vreme naše vlasti a sada je zaustavljen razvoj, bio je veliko gradilišt i dok smo mi gradili bulevare i mostove, njima je glavna investicija šetalište za pse, istakao je Jovanović. Blagoje Bradić (ZZS) je podvukao da u nišu nema investicija i da su za tri i po godine izgrađene tri ulice. Raica Milićević (LDP) naveo je da je teška situacija u gradu posledica nerada aktuelne vlasti a Dragan Marinković (RS) da su u Nišu više nego neophodne promene te da najviše nedostaje profesionalizacija i javnost u radu.

Kako je rečeno na skupu, u pregovorima je učestvovala i Nova stranka koja sutra ima izbornu skupštinu, pa se očekuje i njihovo priklljučenje nakon izbora novog rukovodstva koje će razmotriti izjavu o namerama.

“Sloga” protiv otpuštanja radnika

Bratislav Ilić, predstavnik sindikata “Sloga” istakao je da oni već imaju sporazum o saradnji sa DS-om i da će podržati sve partije koje su protiv otpuštanja radnika.

-Naš stav je da nema viška u javnom sektoru, rekao je Ilić.

(Blic, B.J.)

Povezane vesti
Pročitajte i ovo

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Nis: Mislim da je novinar ovde pre glup ko noc......
Lopovj: Nista ne moze da zameni moju nuteLicu...
Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...