STRAŠNO: Akita ujela devojčicu za obraz na izložbi pasa

Objavljeno: 02 maja 2018

Pas rase japanska akita ujeo je desetogodišnju devojčicu za obraz i srećom joj naneo samo laku telesnu povredu. Drugi incident u kojem je pas napao dete za samo deset dana u Valjevu, dogodio se na tradicionalnoj prvomajskoj izložbi pasa na stadionu u parku “Pećina”.

Akita napala devojčicu, foto ilustracija / Daily Record
Akita napala devojčicu, foto ilustracija / Daily Record

Povređena je devojčica koju je za obraz ujela “japanska akita” vlasništvo A. T. (26) iz Valjeva, i to u trenutku dok ga je mazila.

– Devojčica, koja je stalni posetilac izložbe, prišla je vlasniku psa koji je takođe bio posetilac i nije učestvovao na izložbi, već je bio u hladu, sa pitanjem da li može da pomiluje psa. Dobila je odobrenje, počela da ga miluje, ali je u jednom tenutku pas, koji je kućni ljubimac i uredno je vakcinisan, reagovao i na žalost je ugrizao za obraz. Reč je o mirnom psu koji je apsolutno naviknut na ljude i decu jer je kućni ljubimac, ali s obzirom na to da je danas velika vrućina došlo je do toga da tako reaguje i ugrize dete – objašnjavaju u Kinološkom društvu “Marko Pavlović”, koje je organizator izložbe koja se godinama, svakog 1. maja, u Valjevu održava na stadionu FK “Budućnost”.

Takođe, dodaju da “japanska akita” ne spada u kategoriju opasnih, već polarnih i primitivnih pasa, tako da za nju nije predviđena korpa na njuški već je, kao što je to slučaj bio danas, pas bio samo na povocu.

Nakon ugriza, devojčica je odmah prebačena u Urgentni centar gde joj je rana na obrazu sanirana. Lekari kažu da je dete, kome je konstatovana laka telesna povreda, bilo stabilno i smireno, pa je otpušteno na kućno lečenje.

Prethodni napad psa na mališana u Valjevu dogodio se 20. aprila, kada je tokom Sportskog dana za učenike osnovnih škola na stadionu u Naselju Peti puk, “rotvajler” kojeg je na povocu, ali bez korpe šetala Valjevka S. J.(48) iznenada napao učenika prvog razreda L. Đ. (8) i ugrizao ga u predelu grudi.

Vlasnica “rotvajlera” ubrzo potom je uhapšena i protiv nje je podneta krivična prijava za izazivanje opšte opasnosti.

Piše: P. Vujanac, Izvor: Blic

Povezane vesti
Pročitajte i ovo

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Nis: Mislim da je novinar ovde pre glup ko noc......
Lopovj: Nista ne moze da zameni moju nuteLicu...
Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...