PRE ŠEST GODINA POČEO DA PLANIRA DRŽAVNI UDAR: Dikić od 2012. spremao rušenje Mila Đukanovića

Objavljeno: 26 maja 2018

Bivši komandant Žandarmerije pre šest godina krenuo u pripremanje državnog udara u susednoj državi, a za to je spremio i oružje, koje je zakopao na Vlasinskom jezeru.

Bratislav Dikić, bivši komandant Žandarmerije, planirao je još od 2012. državni udar u Crnoj Gori i rušenje Mila Đukanovića, otkriva Kurir. Kako saznajemo, to je otkriveno tokom jedne od akcija srpskih bezbednosnih službi, kad se saznalo i da je oružje za taj poduhvat zakopao na tajnoj lokaciji.

– Dikić je godinama opsednut Crnom Gorom. Planirao je državni udar u toj zemlji još dok je bio na čelu srpske Žandarmerije, pa je čak i oružje pripremao. U to vreme je nestala velika količina oružja iz niškog odreda Žandarmerije, a kasnije je otkriveno da je bilo zakopano na Vlasinskom jezeru. Ono je trebalo da bude upotrebljeno u Crnoj Gori. Sve je to otkriveno u sklopu akcije „Sistem“ – otkriva izvor Kurira i dodaje da je Dikić ubrzo nakon toga smenjen, a potom i potpuno udaljen iz bezbednosnih službi Srbije. Inače, sve se to događalo u vreme kad je Dikić bio u sukobu s tadašnjim rukovodstvo UKP.

Podsetimo, Dikić je oktobra 2016, usred parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, uhapšen u toj državi pod optužbom za stvaranje kriminalne organizacije i terorizam, kao i za pripremanje napada na institucije i otmicu i likvidaciju Mila Đukanovića. Suđenje je u toku, a ovih dana je crnogorski tužilac Milivoje Katnić rekao da je Dikić isto planirao i u Srbiji.

Marko Nicović, bivši šef beogradske policije, ocenjuje da se Dikić prebacio na delovanje u Crnoj Gori zato što je u Srbiji izgubio moć koju je godinama imao:

– On je u Srbiji vodio jednu od najmoćnijih policijskih jedinica, a onda je odjednom ostao bez toga. A ta priča o državnom udaru u Crnoj Gori je malo nerealna, jer ne znam kako je mogao neko da očekuje da sa 14 ljudi krene na više hiljada tamošnjih bezbednjaka. To mi više deluje kao „kombinacija“.

(Kurir.rs/E.K.)

Povezane vesti
Pročitajte i ovo

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Nis: Mislim da je novinar ovde pre glup ko noc......
Lopovj: Nista ne moze da zameni moju nuteLicu...
Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...