U kom je svojstvu guvernerka bila na GO SNS?

Objavljeno: 20 feb 2017

Guvernerka Narodne banke Srbije i zamenica predsednika SNS Jorgovanka Tabaković održala je kratak govor u petak na sednici Glavnog odbora SNS, iako je zamrzla svoju stranačku funkciju zbog funkcije u banci.

Foto: SNS / Facebook

Kako su preneli mediji u petak, kad je predsedavajući sednicom Miloš Vučević pročitao da je Aleksandar Vučić kandidat SNS za predsednika Srbije, salom se prolomio aplauz koji je trajao pet minuta, a potom su kratke govore su održali Jorgovanka Tabaković, Nebojša Stefanović, Marko Đurić, Milenko Jovanov i Vladimir Đukanović. Svi oni su pohvalili i podržali Vučića kao kandidata SNS za predsednika.

Programski direktor Transparentnosti Srbija Nemanja Nenadić kaže za sutrašnji Danas da je govor Tabakovićeve iznenađenje, zato što guverner ne sme da obavlja funkciju u političkoj stranci i zato što je upravo zbog toga guvernerka svojevremeno „zamrzla“ potpredsedničku funkciju u SNS.

„Na njoj je da pruži informacije o tome da li je vest istinita, i ako jeste u kojem je svojstvu učestvovala u događaju. Sa stanovišta zabrane iz Zakona o NBS ne bi valjalo da je tamo bila kao stranački funkcioner, a sa stanovišta Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije ne bi valjalo ni da je tamo pričala o poslovima Narodne banke“, navodi Nenadić.

Potpredsednica Demokratske stranke Tamara Tripić kaže za Danas da je obraćanje i uopšte pojava guvernerke Narodne banke na glavnom odboru Srpske napredne stranke još jedan pokazatelj brutalnog uništavanja institucija koje su temelj naše države.

„Instrumentalizacija uloge državnih institucija i njihovo uništavanje postala je praksa ove vlasti. Pokušali su da unize instituciju zaštitnika građana, pravosuđe sudi po nalogu, Agencija za borbu protiv korupcije je postala senka ideje zbog koje je stvorena i pojava guvernerke na glavnom odboru vladajuće partije logičan je nastavak sistemskog uništavanja svega što treba da bude oslonac običnom čoveku u ovoj državi. Građani zaslužuju vlast koja će odoleti iskušenju dnevne politike i institucije države koje će nadjačati sve pokušaje zloupotrebe uticaja“, ocenjuje Tripić.

Poslanica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta napominje za Danas da je „zamrzavanje“ funkcija ili članstva u stranci dok se obavlja neka državna funkcija je sprdnja i ozbiljni i stručni ljudi to ne rade.

„Jorgovanka je javno rekla da se povlači iz stranačkih aktivnosti dok joj traje mandat guvernera. Rekla pa porekla. Nije joj prvi put“, ističe Radeta.

(Danas.rs)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...
CRISTIANO: PRAVILNO IME BI BILO ''ALBANSKA REPUBLIKA MAKEDONI...