-

U Gornjem Komrenu pronađeno telo Nenada Radića

Objavljeno: 04.02.2017 · Ukupan broj komentara: 0

Telo tridesettrogodišnjeg Nenada Radića koji je nestao 6. januara u ranim jutarnjim časovima tokom snežnog nevremena u Nišu pronađeno je danas, potvrdio je Novostima Nenadov rođeni brat Milibor. Nenad Radić koji je najverovatnije preminuo od hladnoće, pronađen je u blizini igrališta u Gornjem Komrenu.

Nenad Radić, foto: Večernje novosti

Više od 60 ljudi danima je nakon njegovog nestanka pretraživalo teren između sela Hum, Rujnika i Gornjeg Komrena. Milibor je za bratom tragao danonoćno, još od Božića. Pronašao ga je danas oko 11 časova i 45 minuta.

Milibor je zajedno sa stricem Videnom, predvodio organizaciju meštana i Nenadovih prijatelja koji su tragali sa snagama Žandarmerije, spasilačkih službi i policije.

Nenad Radić je 6. januara krenuo traktorom po Badnjak. Sa njim su bili brat Miliborom (36) i još dvojicom prijatelja Saša Ilić (38) i Bojan Ivanović (49). Prilikom povratka, zadesila ih je snežna mećava u kojoj se traktor zaglavio.

Njih četvorica krenuli su pešice da potraže spas od hladnoće u oko 150 metara udaljenoj kolibi. Nenad je bio na začelju kolone. Sneg i vetar su bili toliko jaki da su na pojedinim deonicama morali da puze. Iako su bili na samo nekoliko metara rastojanja, jedva su videli jedan drugog. Milibor, Saša i Bojan primetili su da Nenad nije sa njima, tek kada su došli u kolibu, u kojoj su sačekali pripadnike vatrogasno-spasilačkih ekipa.

“Kada smo stigli do kolibe zapalili smo vatru. Izašao sam iz kolibe i dozivao brata. Čuo sam njegov glas. Siguran sam da je i on mene čuo. Mećava i sneg su bili toliko jaki da nisam video dalje od dva metra ispred sebe. Vikao sam: ‘Nenade, dođi u kolibu da se zagreješ založili smo vatru’. Možda je bio udaljen od mene samo desetak metara, ali nismo mogli da vidimo jedan drugog. Posle nekog vremena, više ga nisam čuo. On savršeno poznaje teren na kome je nestao. Tu smo sa ocem dolazili još od detinjstva, to je samo 1500 metara daleko od naše kuće. Pomislio sam da je moj brat rešio da ode pravo kući. Mi smo ostali u kolibi još oko 90 minuta, kada su po nas došli spasioci“, opisao je Milibor Radić dramu koja se odigravala kobnog jutra.

Milibor nam je potvrdio da Nenad nikada nije pio, da je bio krupan i snažan, da je odrastao u šumi u kojoj je nestao. Spasioci su nam rekli da je Nenad Radić imao mobilni telefon koji je prvog dana zvonio. Telefon je nakon toga bio nedostupan jer se baterija ispraznila.

(Izvor: Večernje novosti, piše: M.P.)

Povezane vesti:

Vaš komentar »

Komentari
 • miromir:

  Ovo je prava slika pravog rezultata u Srbiji. Toliko od mene....

 • Властимир Милошевић:

  Слушам,Цеље Словенија,ОДЛИЋНИ СТЕ ,САМО НАП...

 • Vlastimir:

  Слушам тренутно,Цеље,добар програм,свиђа ми...

 • MAMA CECA:

  Ovo pismo je nesto najlepse sto sam u svom zivotu procitala...cuvacemo svi secan...

 • bojan:

  Strogi centar nisa je bio prelep,tad je bolje izgledao nego danas....