‘Sportske zone’ u Paliluli u Berkovcima uz podršku EU

Objavljeno: 11 sep 2015

Zahvaljujuči partnerstvu na projektu „Uspostavljanje sportskih oblasti u opštinama Palilula i Berkovica“, stanovnici ova dva grada dobili vredne sportske centre -„sportske zone“ za rekreaciju i okupljanje mladih. Investicije vredne oko 760.000 evra, ostvarene uz podršku EU. Stadion-sportski centar u Berkovici otvorili predsednici partnerskih opština u prisustvu premijera Vlade Bugarske.

palilula

Povodom Dana opštine Berkovica, u prisustvu premijera Vlade Republike Bugarske Bojka Borisova, predsednici partnerskih opština Boban Džunić, predsednik Gradske opštine Palilula i Dimitranka Zamfirova Kamenova, gradonačelnica Berkovice, koji su radili na IPA projektu Susedske saradnje Srbija-Bugarska „Uspostavljanje sportskih oblasti u opštinama Palilula i Berkovica“, otvorili su renovirani stadion–sportski kompleks, vredan oko šestotinapedeset hiljada evra, nastao uz finasijsku podršku EU.

Investicija „Sportska zona“, nastala u Srbiji u okviru ovog partnerskog projekta prekogranične saradnje, ovuhvatila je izgradnju skejt parka, teretane na otvorenom i veštačke stene, u osnovnoj školi „Branko Miljković“, naselje „Delijski vis“, vredna je oko 110. 000 evra, biće promovisana i data na upotrebu mladima krajem ovog meseca.
Delegacija niške gradske opštine Palilula na čelu sa Bobanom Džunićem prisustvovala je i svečanosti osvećenja i otvaranja objekta za prečišćavanje vodovodne mreže „Kostinbrod“.

Osim izgradnje sportskih objekata u dva grada, posebnu vrednost projekta čini i socijalna inkluzija. Ovim povodom 30-oro mladih sa teritorije opštine Palilula posetili su opštinu Berkovica. Uzvratna poseta mladih Berkovice Srbiji-opštini Palilula očekuje se krajem septembra meseca u vreme promocije projekta u niškoj Paliluli. Po rečima predsednika Bobana Džunića, opština Palilula je prepoznala „Susedske programe“ Evropske Unije kao mogućnost ka unapređenju veza između lokalnih zajednica, jačanje kulturne, socijalne i ekonomske saradnje i promociju svojih potencijala u Regionu, posebno sa Bugarskom. U proteklom periodu opština Palilula je ostvarila uspešna partnerstva i projekte sa bugarskim gradovima Svoge, Ćustendil, Bobov dol, Ihtiman, Botevgrad a novim projektom proširila i sa opštinom Berkovica. Grad Berkovica pominje se kao staro naselje jos u sedmom veku. Danas ima oko osamnaest hiljada stanovnika. Nalazi se u podnožju planine Kom (2016m) atraktivno je mesto za turizam i rekreaciju, sport i zabavu.

(Tekst-foto D.Vidojković)

Povezane vesti
Pročitajte i ovo

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Lopovj: Nista ne moze da zameni moju nuteLicu...
Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...