‘Sportske zone’ u Paliluli u Berkovcima uz podršku EU

Objavljeno: 11 sep 2015

Zahvaljujuči partnerstvu na projektu „Uspostavljanje sportskih oblasti u opštinama Palilula i Berkovica“, stanovnici ova dva grada dobili vredne sportske centre -„sportske zone“ za rekreaciju i okupljanje mladih. Investicije vredne oko 760.000 evra, ostvarene uz podršku EU. Stadion-sportski centar u Berkovici otvorili predsednici partnerskih opština u prisustvu premijera Vlade Bugarske.

palilula

Povodom Dana opštine Berkovica, u prisustvu premijera Vlade Republike Bugarske Bojka Borisova, predsednici partnerskih opština Boban Džunić, predsednik Gradske opštine Palilula i Dimitranka Zamfirova Kamenova, gradonačelnica Berkovice, koji su radili na IPA projektu Susedske saradnje Srbija-Bugarska „Uspostavljanje sportskih oblasti u opštinama Palilula i Berkovica“, otvorili su renovirani stadion–sportski kompleks, vredan oko šestotinapedeset hiljada evra, nastao uz finasijsku podršku EU.

Investicija „Sportska zona“, nastala u Srbiji u okviru ovog partnerskog projekta prekogranične saradnje, ovuhvatila je izgradnju skejt parka, teretane na otvorenom i veštačke stene, u osnovnoj školi „Branko Miljković“, naselje „Delijski vis“, vredna je oko 110. 000 evra, biće promovisana i data na upotrebu mladima krajem ovog meseca.
Delegacija niške gradske opštine Palilula na čelu sa Bobanom Džunićem prisustvovala je i svečanosti osvećenja i otvaranja objekta za prečišćavanje vodovodne mreže „Kostinbrod“.

Osim izgradnje sportskih objekata u dva grada, posebnu vrednost projekta čini i socijalna inkluzija. Ovim povodom 30-oro mladih sa teritorije opštine Palilula posetili su opštinu Berkovica. Uzvratna poseta mladih Berkovice Srbiji-opštini Palilula očekuje se krajem septembra meseca u vreme promocije projekta u niškoj Paliluli. Po rečima predsednika Bobana Džunića, opština Palilula je prepoznala „Susedske programe“ Evropske Unije kao mogućnost ka unapređenju veza između lokalnih zajednica, jačanje kulturne, socijalne i ekonomske saradnje i promociju svojih potencijala u Regionu, posebno sa Bugarskom. U proteklom periodu opština Palilula je ostvarila uspešna partnerstva i projekte sa bugarskim gradovima Svoge, Ćustendil, Bobov dol, Ihtiman, Botevgrad a novim projektom proširila i sa opštinom Berkovica. Grad Berkovica pominje se kao staro naselje jos u sedmom veku. Danas ima oko osamnaest hiljada stanovnika. Nalazi se u podnožju planine Kom (2016m) atraktivno je mesto za turizam i rekreaciju, sport i zabavu.

(Tekst-foto D.Vidojković)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...
CRISTIANO: PRAVILNO IME BI BILO ''ALBANSKA REPUBLIKA MAKEDONI...
neimenovano: ja hocu daimam takve oci ja imam svetlo zelene...
Mikica: Bravo za naše mlade Nišlije , svaka čast , treb...
mira: Poljoprivrednicima je potrebno mnogo da se pomogne...