Spasavaj se ko može, stranke u kampanji!

Objavljeno: 28 avg 2015

Niko zvanično nije rekao – izbori, a stranke se uveliko spremaju: formiraju izborne štabove, prebrojavaju sigurne glasove, obilaze odbore na terenu…

radikaliSve stranke su već počele kampanju za izbore, koji će, kako je „Blic“ juče najavio, najverovatnije biti održani 24. januara naredne godine. Sigurno će se glasati za vojvođanski parlament i na lokalu, a čeka se odluka premijera Aleksandra Vučića da li će izbori biti i za republički parlament.

Regrutovanje

Iako izbori još nisu zvanično raspisani, aktivisti stranaka uveliko obilaze svoje birače, razgovaraju s njima, pozivaju ih telefonom…

SNS još nije odredio šefove izbornih štabova ni za lokal ni za Vojvodinu.

– U taj posao se kreće od 1. oktobra. Do tada ažuriramo spiskove naših glasača, proveravamo sigurne glasove… Takođe ocenjujemo rad i rezultate članova biračkih odbora, na osnovu čega ćemo odlučiti ko će i za predstojeće izbore raditi taj posao, a koga ćemo zameniti – kaže izvor „Blica“ iz SNS.

Izborni štabovi

Da su se stranke aktivirale godinu i po dana od poslednjih parlamentarnih izbora, potvrdili su nam i građani koji su se požalili redakciji „Blica“. Kažu da su stranački aktivisti već počeli da ih pozivaju, a u tome prednjače naprednjaci i demokrate.

– Iz SNS su mi već dolazili na vrata. Kažu, prebrojavaju sigurne glasove. Iz DS su me zvali telefonom sa istim obrazloženjem – priča Zorica Š. iz Beograda.

DS nije želela da gubi vreme pa je prekjuče izabrala ceo izborni štab za predstojeće izbore, na čijem čelu će biti Radoslav Milojičić Kena, inače predsednik opštine Smederevska Palanka. Šefa izbornog štaba za Vojvodinu izabrao je i DSS, ali to nisu jedine aktivnosti kojima se ta stranka bavi.

– Već smo napravili izborne štabove, organizujemo akcije i u okviru patriotskog bloka, ali i samostalno, naročito po Vojvodini. Tamo će šef izbornog štaba biti Miloš Tubić – kaže predsednica DSS Sanda Rašković Ivić.

Do sada su izborne štabove formirale opozicione stranke DS, LDP, SRS i DSS, dok ostale najavljuju da će taj posao završiti tokom septembra

Lider SRS Vojislav Šešelj kaže da će šef izbornog štaba radikala za Vojvodinu biti Milorad Mirčić, kao i da je stranka već počela da se priprema za izbore.

– Organizacijom se bavi Izvršni odbor, dok se propagandno-političkim poslovima bavi Generalni sekretarijat. Svi su već počeli da rade na kampanji – kaže Šešelj.

U LDP navode da su u kampanji već neko vreme i da su prethodnih meseci radili na organizaciji izbornih štabova i lokalnih odbora. Šef izbornog štaba LDP za lokalne izbore biće bivši poslanik i zamenik predsednika LDP Nenad Milić, a šef za Vojvodinu Goran Hadžajlić iz Iriga.

Za izbore se spremaju i u SPS, ali se kampanja još nije zahuktala.

Mobilizacija

– Još nije određen šef izbornog štaba, ali će se i to ubrzo desiti – kaže za „Blic“ lider SPS Ivica Dačić.

U SDS Borisa Tadića navode da će u septembru formirati organe koji će rukovoditi izborima, ali ističu i da neće reagovati na svaku najavu izbora, već će proceniti kada je pravo vreme za punu mobilizaciju stranke.

Radulović vodi dobošara
Pokret „Dosta je bilo“ bivšeg ministra Saše Radulovića danima organizuje razne akcije po gradovima Srbije. Radulović namerava da se ponovo politički angažuje, a dotle predstavlja program za privredni oporavak zemlje. Takođe već neko vreme traje prijavljivanje kandidata za njegovu izbornu listu.

(Izvor: Blic)

Slučajne vesti
Jedan komentar

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

: Vratiti smrtnu kaznu za ubice....
mentor max: Daleko je on od ove pozicije,neće nikada ni biti ...
Marijana: Koju kaznu prepisati licima koja su ubila čoveka?...
Nargilica: Sofija jeste jedno od najpopularnijih imena pogoto...
Oliver: Taman, pred beogradske izbore....
Dragan: Zasto je Darko Bulatovic malo zastupljen u vasem l...
Simfoniski: Sta bre vise maltretirate ove jadne ljude sto rade...
mekani: mnogo strasno izgleda.......
Miroslav: Imate veoma bogat sajt i cak sta vise, imate veoma...
marko deka: Ako sns bude ispod 33% u Beogradu to je veliki usp...