SKANDAL Dirktor GAK u Nišu: Epidural je privilegija dece naših kolega VIDEO

Objavljeno: 11 avg 2015

Gostujući u emisiji Niške televizije „Dobar dan“ direktor Ginekološko-akušerske klinike niškog Kliničkog centra dr Bojan Lukić priznao da je epiduralna anestezija pri porođaju privilegija dece njegovih kolega, piše sajt Južne vesti.

Na pitanje novinarke da li se dešava da se epidural, koji se porodiljama u Nišu ne nudi kao opcija ni kada žele da ga plate kao uslugu, nekad daje „ispod ruke“, dr Lukić je odgovorio da se to ne događa, ali je otkrio ko su „privilegovani“ koji ga ipak dobiju, prenose Južne vesti.

direktor

– Tačno je da se ponekad to uradi, tačno je da su to uglavnom privilegovana lica. Kad kažem privilegovana, ne mislim na ljude koji su došli i sebi to obezbedili novcem, mislim pre svega na decu naših kolega s kojima radimo svaki dan – rekao je dr Lukić.

Na pitanje zašto je deci kolega to omogućeno, a ostalim porodiljama nije, dr Lukić je prvo rekao da nema komentar, a zatim dodao:

„Pitate me stvari… Ako ste s nekim jeli istu koru hleba 30 godina i on dođe da vas moli za dete, vi mi kažite kako ćete da poštujete tu priču. A onda onaj koji bi trebalo to da radi, pristane to da radi preko svojih mogućnosti, šta da radimo?!“

U nastavku emisije objasnio je da je nemoguće da epiduralnu anesteziju dobije svako ko je poželi, jer bi u tom slučaju, prema njegovim rečima, u stalni radni odnos trebalo da bude primljeno sedam anesteziologa.

(Izvor: Južne vesti, Blic, NTV)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

: Vratiti smrtnu kaznu za ubice....
mentor max: Daleko je on od ove pozicije,neće nikada ni biti ...
Marijana: Koju kaznu prepisati licima koja su ubila čoveka?...
Nargilica: Sofija jeste jedno od najpopularnijih imena pogoto...
Oliver: Taman, pred beogradske izbore....
Dragan: Zasto je Darko Bulatovic malo zastupljen u vasem l...
Simfoniski: Sta bre vise maltretirate ove jadne ljude sto rade...
mekani: mnogo strasno izgleda.......
Miroslav: Imate veoma bogat sajt i cak sta vise, imate veoma...
marko deka: Ako sns bude ispod 33% u Beogradu to je veliki usp...