Šešelj obelodanio istinu o pravim rejtinzima stranaka u Srbiji…

Objavljeno: 26 nov 2015

Srpska radikalna stranka je došla u posed najnovijeg istraživanja javnog mnjenja koje je Srpska napredna stranka organizovala za svoje interne potrebe. Istraživanje je obavljeno u prvoj polovini novembra, a rezultati su čuvani u strogoj tajnosti i uvid u njih su imali samo visoki funkcioneri Srpske napredne stranke i predstavnici nekoliko ambasada zapadnih zemalja. Rezultati ovog istraživanja pokazuju da je odnos snaga na srpskoj političkoj sceni potpuno drugačiji od onog koji se svakodnevno plasira u medijima.

rejsting

Prema istraživanjima eksperata angažovanih od strane Srpske napredne stranke, u Srbiji je došlo do polarizacije biračkog tela. Razlika u rejtingu Srpske napredne stranke i Srpske radikalne stranke se smanjuje iz meseca u mesec. Naprednjaci, koji su trenutno vodeća proevropska stranka, imaju rejting 34,6%, dok srpski radikali, kao vodeća evroskeptična stranka, računaju na 20,4% podrške biračkog tela. Prema ovom istraživanju, cenzus prelaze još dve stranke – Socijalistička partija Srbije sa 7,7% i Demokratska stranka sa 5,4% glasova. Ispitivanje rejtinga političkih stranaka je rađeno i na nivou AP Vojvodine i grada Beograda, a rejting Srpske napredne stranke je posebno ispitivan u svim gradovima u Srbiji.

Srpska radikalna stranka još jednom ističe da su rezultati istraživanja javnog mnjenja koji se saopštavaju u medijima fingirani i da režim ne bira sredstva kako bi prikrio veliki pad rejtinga Srpske napredne stranke i mali procenat podrške reformama koje vlada Aleksandra Vučića sprovodi.

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...
CRISTIANO: PRAVILNO IME BI BILO ''ALBANSKA REPUBLIKA MAKEDONI...
neimenovano: ja hocu daimam takve oci ja imam svetlo zelene...
Mikica: Bravo za naše mlade Nišlije , svaka čast , treb...
mira: Poljoprivrednicima je potrebno mnogo da se pomogne...
Lepoja: Mi bolje predsednika nismo imali u poslednje 50 go...