Šešelj obelodanio istinu o pravim rejtinzima stranaka u Srbiji…

Objavljeno: 26 nov 2015

Srpska radikalna stranka je došla u posed najnovijeg istraživanja javnog mnjenja koje je Srpska napredna stranka organizovala za svoje interne potrebe. Istraživanje je obavljeno u prvoj polovini novembra, a rezultati su čuvani u strogoj tajnosti i uvid u njih su imali samo visoki funkcioneri Srpske napredne stranke i predstavnici nekoliko ambasada zapadnih zemalja. Rezultati ovog istraživanja pokazuju da je odnos snaga na srpskoj političkoj sceni potpuno drugačiji od onog koji se svakodnevno plasira u medijima.

rejsting

Prema istraživanjima eksperata angažovanih od strane Srpske napredne stranke, u Srbiji je došlo do polarizacije biračkog tela. Razlika u rejtingu Srpske napredne stranke i Srpske radikalne stranke se smanjuje iz meseca u mesec. Naprednjaci, koji su trenutno vodeća proevropska stranka, imaju rejting 34,6%, dok srpski radikali, kao vodeća evroskeptična stranka, računaju na 20,4% podrške biračkog tela. Prema ovom istraživanju, cenzus prelaze još dve stranke – Socijalistička partija Srbije sa 7,7% i Demokratska stranka sa 5,4% glasova. Ispitivanje rejtinga političkih stranaka je rađeno i na nivou AP Vojvodine i grada Beograda, a rejting Srpske napredne stranke je posebno ispitivan u svim gradovima u Srbiji.

Srpska radikalna stranka još jednom ističe da su rezultati istraživanja javnog mnjenja koji se saopštavaju u medijima fingirani i da režim ne bira sredstva kako bi prikrio veliki pad rejtinga Srpske napredne stranke i mali procenat podrške reformama koje vlada Aleksandra Vučića sprovodi.

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...
CRISTIANO: PRAVILNO IME BI BILO ''ALBANSKA REPUBLIKA MAKEDONI...
neimenovano: ja hocu daimam takve oci ja imam svetlo zelene...
Mikica: Bravo za naše mlade Nišlije , svaka čast , treb...
mira: Poljoprivrednicima je potrebno mnogo da se pomogne...