Radikali zahtevaju hapšenje odgovornih za uništavanje srpske privrede

Objavljeno: 12 dec 2015

Predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj raskrinkao je još dve afere vladajućeg režima i prethodnog režima predvođenog Demokratskom strankom. Dr Šešelj je izneo detaljnu analizu poslovanja Fabrike stakla iz Paraćina i objasnio kako je ovo preduzeće dovedeno do gašenja.

radikali-srs.org_

Bugarski tajkun Cvetan Vasilev kupio je 63,62 odsto vlasništva nad staklarom od JP Srbijagas, po ceni od 35 miliona evra. Vasilev se obavezao da će investirati 22 miliona evra u izgradnju nove fabrike stakla u Paraćinu i modernizaciju postojeće fabrike, kao i da će obezbediti 10 miliona evra za isplatu dugova prema bankama i Fondu za razvoj, kao i polovinu od 4,5 miliona evra, koliko je potrebno za socijalni program.

Obećanja nisu ispunjena i fabrika je, umesto oporavka proizvodnje, dovedena do zatvaranja. U prethodnoj godini, sa 863 zaposlena, ostvareno je nešto više od deset miliona evra prihoda, uz iskazani gubitak od 27 miliona evra. Ukupna vrednost imovine na kraju 2014. godine bila je 58 miliona evra. Staklara je odstala bez dinara sopstvenog kapitala, pa su obaveze na kraju te godine dostigle 96 miliona evra, ili 38 miliona evra više od vrednosti ukupne imovine.

Šešelj je raskrinkao vezu između predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića i Cvetana Vasileva i otkrio da je fabrika stakla iz Paraćina nabavila alate u vrednosti od 30.000 evra koji su korišćeni za proizvodnju 10.000 flaša „tomovače”, rakije koju proizvodi predsednik Nikolić. Nikolića je sa Vasilevim povezao Peđa Trgomen, kraljevački kriminalac koji je trenutno na funkciji savetnika za privredu predsednika Republike.

Lider srpskih radikala je takođe raskrinkao kriminalne afere Mlađana Dinkića i Aleksandra Vlahovića, koje je naveo kao krivce za uništavanje celokupne srpske privrede. On je zahtevao hitno raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, zbog činjenice da aktuelni režim nema hrabrosti da se upusti u rešavanje ovih i mnogih drugih malverzacija i kriminalnih afera.

(SRS)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

kalimero: Vozač Niš-ekspresa je moga da skrati liniju,kao ...
branka: irinej neprijatelj svakog normalnog čeljadeta...
Martina: Nis postaje jedan veliki centar desavanja. U gradu...
Mićun: Malo je glupo i nezahvalno imati izbore na dva fro...
deda: Mir svima...
Mali: Zasto ja sada da platim više od nekog ko ima na p...
despot: Drugi sajtovi gotovo i ne pisu o praznicima koji s...
mira: samo napred i super je sto se organizujete i okupl...
Sloba: Gadafi je bio car ima oni da pate za njim...
Bejzbolka: Sa srecom,trebaceti...