Radikali zahtevaju hapšenje odgovornih za uništavanje srpske privrede

Objavljeno: 12 dec 2015

Predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj raskrinkao je još dve afere vladajućeg režima i prethodnog režima predvođenog Demokratskom strankom. Dr Šešelj je izneo detaljnu analizu poslovanja Fabrike stakla iz Paraćina i objasnio kako je ovo preduzeće dovedeno do gašenja.

radikali-srs.org_

Bugarski tajkun Cvetan Vasilev kupio je 63,62 odsto vlasništva nad staklarom od JP Srbijagas, po ceni od 35 miliona evra. Vasilev se obavezao da će investirati 22 miliona evra u izgradnju nove fabrike stakla u Paraćinu i modernizaciju postojeće fabrike, kao i da će obezbediti 10 miliona evra za isplatu dugova prema bankama i Fondu za razvoj, kao i polovinu od 4,5 miliona evra, koliko je potrebno za socijalni program.

Obećanja nisu ispunjena i fabrika je, umesto oporavka proizvodnje, dovedena do zatvaranja. U prethodnoj godini, sa 863 zaposlena, ostvareno je nešto više od deset miliona evra prihoda, uz iskazani gubitak od 27 miliona evra. Ukupna vrednost imovine na kraju 2014. godine bila je 58 miliona evra. Staklara je odstala bez dinara sopstvenog kapitala, pa su obaveze na kraju te godine dostigle 96 miliona evra, ili 38 miliona evra više od vrednosti ukupne imovine.

Šešelj je raskrinkao vezu između predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića i Cvetana Vasileva i otkrio da je fabrika stakla iz Paraćina nabavila alate u vrednosti od 30.000 evra koji su korišćeni za proizvodnju 10.000 flaša „tomovače”, rakije koju proizvodi predsednik Nikolić. Nikolića je sa Vasilevim povezao Peđa Trgomen, kraljevački kriminalac koji je trenutno na funkciji savetnika za privredu predsednika Republike.

Lider srpskih radikala je takođe raskrinkao kriminalne afere Mlađana Dinkića i Aleksandra Vlahovića, koje je naveo kao krivce za uništavanje celokupne srpske privrede. On je zahtevao hitno raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, zbog činjenice da aktuelni režim nema hrabrosti da se upusti u rešavanje ovih i mnogih drugih malverzacija i kriminalnih afera.

(SRS)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...
CRISTIANO: PRAVILNO IME BI BILO ''ALBANSKA REPUBLIKA MAKEDONI...
neimenovano: ja hocu daimam takve oci ja imam svetlo zelene...
Mikica: Bravo za naše mlade Nišlije , svaka čast , treb...