Predstavljanje rezultata projekta saradnje niške privrede i srpske dijaspore

Objavljeno: 27 jun 2016

Danas se održava završna konferencija projekta “Promocija privrednih i investicionih potencijala Grada Niša dijaspori u Austriji”.

Foto: atmosphere-travel.com
Foto: atmosphere-travel.com

Projekat je imao za cilj da predstavi Niš kao centar razvoja IKT-a i naprednih tehnologija. Ovim projektom je započeta aktivnost unapređenja ekonomske saradnje Republike Srbije i srpske dijaspore, a osnovana je i mreža poslovnih kontakata u dijaspori.

Jedna od aktivnosti projekta, bila je prezentacija privrednih i investicionih potencijala Grada Niša dijaspori Austriji. U Beču je predstavljeno 170 visokotehnoloških kompanija, a deo tih kompanija, njih trideset, je udruženo u Niški klaster naprednih tehnologija. Takođe, u Beču su prezentovani ne samo potencijali u visokim tehnologijama već i potencijali niškog regiona, kao i katalog za potencijalne investiture i potencijali Elektronskog fakulteta, Univerziteta u Nišu. Projekat je trajao od januara do juna meseca 2016.godine.

Projekat “Promocija privrednih i investicionih potencijala Grada Niša dijaspori u Austriji” sprovodio je Niški klaster naprednih tehnologija, zajedno sa partnerima Kancelarijom za saradnju sa dijasporom Grada Niša i Regionalnom razvojnom agencijom Jug, uz finansijsku podršku Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

beba: Bravo...
peka: manite se...
: Tako jeee...
Edoo: Jedan ovakav lijep dogadjaj ostane bez komentara, ...
Robert: Pozdrav iz skoplja najbolja muzika na radiju vas ...
Barni: Tacno. I ovi sto zele da unakaze tvrdjavu su gola ...
Stanko: Pravi zaljubljenik u istoriska znamenja nikad nebi...
Mica ispektor: Preispitatjte vi to bolje jer svaka nova godina gr...
melanholic: nemoze da se ugleda dok drzava ne reklamira malo s...
baki: jeste ja sam bio, trenutno najbolji prilazni put d...