Predavanje Ambasadora SAD na Ekonomskom fakultetu

Objavljeno: 08 okt 2015

Ambasador SAD-a u Srbiji, Majkl Kirbi, održao je predavanje  u Nišu na Ekonomskom fakultetu studentima, profesorima i privrednicima jugoistočne Srbije, gde je govorio o ekonomiji – o onome šta je zatekao kada je došao u Srbiju i ekonomiji Srbije danas.

sns

On je takođe rekao da vlasti u Srbiji dosta dobro rukovode aktuelnom situacijom sa migrantima i čestitao građanima Srbije na humanom odnosu prema njima.

„U čitavoj ovoj situaciji sa migrantima, Srbiju vidim poput benzinske pumpe ili restorana na auto-putu u koje ljudi svraćaju da se odmore, a ne kao krajnje odredište,“ rekao je Kirbi.

„Svi razgovori koje vaša vlada vodi sa partnerima u okruženju – sa Mađarskom, Hrvatskom i Evropskom unijom – deo su širih i većih razgovora koji moraju da se nastave. Po mom mišljenju, nije poenta da na tom zamišljenom auto-putu gradite hotele za privremeni boravak migranata“, kazao je Kirbi novinarima nakon predavanja.

Predavanju na Ekonomskom fakultetu prisutvovao je i Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić, kao i predstavnici Univerziteta, privrednih subjekata i gradskih opština.

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

beba: Bravo...
peka: manite se...
: Tako jeee...
Edoo: Jedan ovakav lijep dogadjaj ostane bez komentara, ...
Robert: Pozdrav iz skoplja najbolja muzika na radiju vas ...
Barni: Tacno. I ovi sto zele da unakaze tvrdjavu su gola ...
Stanko: Pravi zaljubljenik u istoriska znamenja nikad nebi...
Mica ispektor: Preispitatjte vi to bolje jer svaka nova godina gr...
melanholic: nemoze da se ugleda dok drzava ne reklamira malo s...
baki: jeste ja sam bio, trenutno najbolji prilazni put d...