Ponuda nikad bolja, kola jeftina, ali…

Objavljeno: 07 sep 2015

Na niškoj auto-pijaci sada se nedeljom, umesto mnoštva ljudi koji se tiskaju između parkiranih automobila, nalazi mnoštvo vozila.

najlon-pijaca-3-full

ek po koji kupac se vidi iako polovni automobili nikad nisu bili jeftiniji.

Prodavci, a većina njih je sa dugogodišnjim radnim stažom na auto-pijaci, kažu da ni najgori pesimisti među njima nisu očekivali da će ih zadesiti „ovakva katastrofa“.

Jednoglasni su u tvrdnjama da polovni automobili nikada nisu bili jeftiniji i da ponuda nikada nije bila bolja, ali da kupaca nikada nije bilo manje.

„Tražnja za polovnim vozilima počela je da opada pre tri godine, ali je drastično opala ove godine. Razlog za to nije poskupljenje vozila, već besparica„, kaže za Betu jedan od prodavaca Vinko Sibinović.

Prema njegovim rečima prodavci su već mesecima na velikim mukama koje automobile da uvezu, jer se sve marke loše prodaju.

„Šanse za prodaju velikih i skupih automobila su veoma male. Građani koji se i reše da kupe vozilo na auto-pijaci traže male i jeftine automobile, a od prodaje takvih automobile gotovo i nema zarade“, objašnjava Sibinović.

Prodavci na niškoj auto-pijaci ogorčeni su visinom nameta koje moraju da plaćaju prilikom uvoza automobila, ali još više ekonomskim stanjem u zemlji. Niko od njih, međutim, ne želi da o tome javno govori, jer bi im kako kažu, „inspekcija koliko sutra zakucala na vrata“.

„Kakav rast plata i zaposlenosti, i strani investitori. Ovde se vidi pravo stanje u zemlji. Kad se plate povećaju i kad privreda krene, poveća se i prodaja, kad privreda krene nizbrdo, prodaja pada. Stanje sada je više nego loše, ono je tragično“, ističe jedan od prodavaca koji je želeo da ostane anoniman.

Retki kupci na niškoj auto-pijaci slažu se sa ocenama prodavaca da su cene polovnih automobila veoma povoljne, ali da su mala i nesigurna primanja stanovnika Niša i okolnih mesta, razlog slabe prodaje automobila.

„Za 2.000 evra sada možete da birate automobil, a do pre par godina nije bilo automobila ispod tri, četiri hiljade evra“, kaže Nišlija Vlastimir Janković.

(Izvor: B92)

Slučajne vesti
Jedan komentar

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...
CRISTIANO: PRAVILNO IME BI BILO ''ALBANSKA REPUBLIKA MAKEDONI...