Pojačanim kontrolama smanjiti broj stradalih u saobraćaju

Objavljeno: 04 dec 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je, prilikom obilaska punktova na kojima je obavljena kontrola saobraćaja, da će policija učiniti sve kako bi smanjila ukupan broj stradalih u saobraćaju.

Foto: Niške novine / Arhivska fotografija
Foto: Niške novine / Arhivska fotografija

Stefanović je noćas obišao četiri lokacije, od ukupno 104 u Beogradu, na kojima je policija pojačano kontrolisala saobraćaj, pre svega kroz alkotestiranje vozača, merenja brzine kretanja automobila, ali i sankcionisanje drugih saobraćajnih prestupa.

On je precizirao da je samo tokom prethodne noći u Beogradu otkriven i sankcionisan 371 prekršaj, 178 osoba u alkoholisanom stanju (79 do 0,50 promila, 99 preko 0,50 promila), zadržano je njih 14, dok je 81 osoba prekoračila brzinu kretanja.

Prema njegovim rečima, ostalih prekršaja je bilo 112, a uhapšena je i jedna osoba po poternici.

Stefanović je objasnio da je cilj ovakvih akcija da vozače upozore i podsete na to da se moraju ponašati odgovorno i ozbiljno.

Važno nam je da pošaljemo poruku da tokom decembra, kao i tokom novogodišnjih i božićnih praznika, saobraćajna policija neće dozvoliti kršenje zakona i učiniće sve da pojačanim kontrolama sačuva što više života, poručio je on.

Ukoliko pogledamo poslednjih 10 godina, broj stradalih u saobraćajnim nezgodama u Beogradu se dvostruko smanjio, a ove godine nijedno dete nije stradalo u zoni škola, ukazao je potpredsednik Vlade.

Policija želi da smanji ukupan broj stradalih u saobraćaju, za šta je, kako je dodao, neophodno da svi zajedno budemo odgovorniji.

Prema njegovoj oceni, postignućemo bolje rezultate samo ako ljudi ne konzumiraju alkohol kada sedaju za volan, poštuju ograničenja brzine, ali i druge propise.

On je najavio da će pripadnici saobraćajne policije tokom čitavog meseca sprovoditi ovakve akcije na različitim lokacijama u Beogradu, ali i u čitavoj Srbiji.

Stefanović je uputio apel građanima koji upravljaju motornim vozilima, ali i ostalim učesnicima u sabraćaju, da povedu računa o bezbednosti kako bi se smanjio broj stradalih na putevima.

Pripadnici policije će, pored represivnih mera, nastaviti i sa preventivnim, poput edukacije, počev od najmlađih u školama, pa do najstarijih vozača, kroz ukazivanje na to šta su najčešći prekršaji i ono što su najveće opasnosti, rekao je on.

(Izvor: srbija.gov.rs)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...
CRISTIANO: PRAVILNO IME BI BILO ''ALBANSKA REPUBLIKA MAKEDONI...