Poginuo prvog dana na poslu

Objavljeno: 27 jun 2015

Goran Milosavljević (43) iz Malošišta, radnik firme „Ninović kompani“, poginuo je 25. juna oko 15.30, prvog radnog dana na gradilištu zgrade u Naserovoj ulici 7 u Nišu, nakon pada sa 16 metara visine.

Goran radio na crno: Gradilište na kojem se  dogodila tragedija
Goran radio na crno: Gradilište na kojem se dogodila tragedija | Foto: Branko Janačković

Nesrećni čovek se po završenom poslu vratio u zgradu u izgradnji jer je zaboravio cigarete, ali je pao u otvor za stepenište i nastradao.

– Pošto su završili postavljanje ekspanzionog suda, za šta ih je investitor koji gradi zgradu angažovao, on i još dvojica radnika su izašli sa gradilišta. Zaboravio je cigarete, pa se vratio da ih uzme. Prilikom povratka probio je zaštitnu ogradu između petog i šestog sprata, nakon čega je pao sa 16 metara visine i poginuo – kaže koordinatorka Inspekcije rada Nišavskog okruga Momirka Nikolić. Ona ističe da je utvrđeno da radnik nije bio prijavljen, niti je prošao neophodnu obuku za rad na gradilištu, zbog čega će protiv svih odgovornih biti podnete prijave.
Zorana Milosavljević, majka nastradalog radnika još ne može da poveruje šta se desilo.

– Otišao je ujutru na posao, ali se nije vratio. Čekala sam budna do 23.30. U toku noći, ustajala sa na sat vremena, ali ga nije bilo. Palila sam TV, računam, ako je bila neka nesreća, javiće. Ustala sam ujutru i videla da mu nema cipela. Kada je snaja došla sa posla, iz treće smene koju je radila u pekari, uzela je broj telefona od jednog komšije iz sela koji radi u toj firmi, pa smo zvali gazdu i tek tada saznali – priča očajna majka. Nikola Milosavljević, stric nastradalog radnika, kaže da porodicu niko nije obavestio o smrti.
Niko nas nije obavestio: Majka  Zorana
Niko nas nije obavestio: Majka Zorana | Foto: Branko Janačković

– On je radio nekada u „Niteksu“, ali je bio na birou kada je fabrika zatvorena. Pre četiri dana našao je taj posao u privatnoj firmi. On je po struci viljuškarista. Strašno je to što skoro 24 časa niko porodici nije javio da je poginuo – priča Nikola. Vojkan Ninović, vlasnik firme „Ninović kompani“, kaže da se nesrećni slučaj desio posle posla.

– Oni su završili posao, sišli sa zgrade i stavili alat u kola. Tada je on video da je zaboravio cigarete. Verovatno se u žurbi okliznuo i pao u stepenišni prostor. Tragedija se desila, svima nam je teško. Trebalo je da bude prijavljen narednih dana, to mu je bio prvi dan na poslu – veli Ninović. On navodi da nije stigao da javi porodici pogunulog radnika jer je cele večeri bio u policiji i davao izjavu.
Milosavljević je za sobom ostavio suprugu i dvoje dece.

Krivična prijava
– Investitoru koji gradi stambenu zgradu naloženo je da obustavi radove dok se ne postavi čvrsta zaštitna ograda na gradilištu. Po okončanju istrage, kada se utvrde sve činjenice, podnećemo protiv odgovornih krivičnu prijavu zbog nastanka smrtne povrede usled nesprovođenja mera za zaštitu bezbednosti i zdravlja na radu, kao i prekršajne prijave zbog rada na crno i ostalih utvrđenih propusta – kaže Nikolićeva.

(Izvor: Alo)

Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

branka: irinej neprijatelj svakog normalnog čeljadeta...
Martina: Nis postaje jedan veliki centar desavanja. U gradu...
Mićun: Malo je glupo i nezahvalno imati izbore na dva fro...
deda: Mir svima...
Mali: Zasto ja sada da platim više od nekog ko ima na p...
despot: Drugi sajtovi gotovo i ne pisu o praznicima koji s...
mira: samo napred i super je sto se organizujete i okupl...
Sloba: Gadafi je bio car ima oni da pate za njim...
Bejzbolka: Sa srecom,trebaceti...
Meli: Lepo je videti ovakve tekstove na internetu na jed...