Podneto 197 zahteva za isključenje sa Toplane

Objavljeno: 26 jun 2015

Za isključenje sa Toplane 197 Nišlija podnelo je svoje zahteve nakon protesta održanog ispred ovog javnog preduzeća.

bandjur

Miloš Banđur gradski većnik za komunalne delatnosti i energetiku u razgovoru za “Blic” rekao je da radna grupa koja je formirana da reši problem između Toplane i nezadovoljnih građana uveliko radi na rešavanju problema i da će građanima biti ponuđeno rešenje koje će biti pogodno i za Grad i za građane.

– Mi hoćemo i možemo da pronađemo rešenje koje će biti povoljno i za korisnike grejanja i za Toplanu. Svakog dana radimo na tome, Grad, Toplana, odsek za energetiku. Ono što nam nedostaje je druga strana, jer Udruženje skupštine stanara se prema nama ponaša suviše ultimativno. Pre dva meseca preložili su nam da cena toplotne energije mora da padne za 10 odsto, a iza toga smo imali povećane cene gasa za 6 odsto, pa poskupljenje od 24 odsto, tako da je bilo nemoguće smanjiti cenu, objašnjava Banđur.

On ističe da niža cena za 10 odsto nije održiva i da bi u tom slučaju Toplana naredne godine „stavila ključ u bravu“. Takođe dodaje da Grad želi razgovor i saradnju, a što se isključenja sistema tiče da je ono moguće samo ukoliko ceo objekat želi da se isključi, što opet nije preporučljivo.

– Isključenje neka bude kao krajnja mera, da se isključi može samo ceo objekat, to se odnosi na kuće i na kompletne stambene objekte. Ono što je važno je da će biti omogućena privremena obistava, recimo na godinu dana, ali u tom slučaju plaćao bi se samo fiksni deo za punu grejnu površinu koji 28, 26 dinara po metru kvadratnom bez PDV-a, objašnjava Banđur.

Na konferenciji za novinare Udruženje skupštine stanara optužilo je predstavnike Toplane i resornog većnika da su obmanjivali javnost o ceni gasa, tvrdeći da je cena energenta bila u padu.

– To nije tačno, zato što je efektivna cena gasa koji je kupovala Gradska toplana u Nišu rasla, postoje sve fakture od snabdevača u ovoj grejnoj sezoni i to je lako proveriti. Ko želi da se informiše, sve je postavljeno na sajtu Toplane, gde se tačno vidi da je cena gasa rasla od oktobra 2014. zatim 1.januara kao i 1.marta ove godine, zaključuje Banđur.

(Izvor: Blic)

Slučajne vesti
Jedan komentar
  1. Mnogo je lepo kad se uđe u topao stan a kad treba da se plati problem je!Sta da kažu oni ljudi koji kupuju drva ili ugal,šporete ili peći i lože!Niko se ne pita kako je njima i koliko to košta!

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...
CRISTIANO: PRAVILNO IME BI BILO ''ALBANSKA REPUBLIKA MAKEDONI...