Piksi savetuje Toleta

Objavljeno: 06 juna 2015

Ostavka Sepa Blatera i odlazak sa najodgovornijeg mesta u FIFA, nakon 17 godina predsednikovanja, mogli bi da posluže kao primer, kao ideja, i mnogim drugim glavešinama.

Među prvima koji bi trebalo da prati Blaterov primer je i Tomislav Karadžić, koji već sedam godina za sebe veruje da je nezamenjiv. Ovakav stav u razgovoru za „Alo!“ iznosi Dragan Stojković Piksi, jedan od poslednjih srpskih fudbalskih čarobnjaka, ali i bivši funkcioner koji je kroz fudbalsko-diplomatski rad dobro upoznao i Blatera i Karadžića. Otuda i povlači paralelu sa Cirihom i Beogradom.

– Način na koji se Blater okrenuo i otišao sa čela FIFA je gospodski! Čovek je i pored nove pobede na poslednjim izborima shvatio da baš nisu svi za njega i to mu je bilo dovoljno da se iz moralnih razloga povuče i prepusti mesto nekom mlađem, sposobnijem. Nije dozvolio da ga ulica menja, da se diže revolucija, da se fudbal raspadne. Mnogi i u Srbiji bi trebalo da postupe kao on – kaže Piksi.

– Ko, na primer?
– Tomislav Karadžić je jedan od takvih ljudi u našem fudbalu. Mogao bi da se ugleda na Blatera. Makar s moralnog aspekta. Fudbalski savez Srbije živi u svom sistemu, ali ako se i sporadično pojavljuju zamerke, ali i teške optužbe na nečiji rad, ako je to glas naroda, fudbalskih radnika, nije mi jasno zbog čega taj isti Tomislav Karadžić toliko želi da zadrži fotelju. Mora da prihvati realnost i mora da shvati da nije nezamenjiv. Kada sam sa Zvezdom poslednji put osvojio duplu krunu, ja sam se povukao. Shvatio sam da ne mogu da uradim više od toga. Ćao! Doviđenja…

– Što se Blatera tiče, verujete li da je i on nešto muljao, da ne izlazi čist iz FIFA?
– Čini mi se da je radio dobre stvari za fudbal. Na kraju, i ovaj njegov odlazak doživljavam kao nešto dobro, ali čisto sumnjam da je bio umešan u malverzacije koje ovih dana potresaju FIFA.

– Vidite li njegovog naslednika?
– Mišel Platini! Samo ukoliko bude imao motiva da se upusti u jedan takav posao.

– Možda i vi dobijete neko mesto u novom sazivu FIFA?
– Ponuda sam imao i ranije, čak da budem član Izvršnog odbora, ali nisam još za tu vrstu politike. I dalje više volim da sam bliže terenu.
Maradona „nije čist” za mesto u FIFA!

– Odlaskom Blatera pristižu razni predlozi za njegovog naslednika. Među najinteresantnijim je onaj od predsednika Venecuele Nikolasa Madura. On predlaže Dijega Maradonu…
– U najmanju ruku, neozbiljan predlog. Predsednik FIFA mora da bude neukaljana ličnost, osoba bez skandala. Neko ko je visokoobrazovan, neko ko govori više jezika. Maradona je od svega toga bio samo čudesan fudbaler.

(Izvor: ALO)

Povezane vesti
Pročitajte i ovo

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Nis: Mislim da je novinar ovde pre glup ko noc......
Lopovj: Nista ne moze da zameni moju nuteLicu...
Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...