PALILULA: Lekari decu vratili kući da bi slavili slavu?

Objavljeno: 14 jan 2017

Obeležavanje krsne slave Svetog Stefana na pedijatriji ambulante “Rasadnik” na Paliluli u Nišu izazvalo revolt na društvenim mrežama, jer je jedan roditelj objavio da su deca zbog slavskog obreda u čekaonici vraćana kući.

Foto: Večernje novosti

Rukovodstvo Doma zdravlja demantuje da su zbog krsne slave pacijenti na bilo koji način bili oštećeni, ne vide u ovom ništa sporno, pa tako ni potrebu da eventualno reaguje zaštitnik pacijenata “jer nisu povredili njihova prava”.

Navode i da ustanova raspolaže skeniranim dokumentom u kom može da se vidi da je pedijatar Gordana Grujić tog dana, 9. januara, imala 31 pregled počev od 7.46 do 14.30 kada se završava prva smena.

– Pedijatrija nema drugu smenu, a stolovi su počeli da se postavljaju pri kraju prve smene, što nije ugrozilo proces rada. Sva deca su pregledana. Domaćin slave je bila doktorka Olgica Jovanović, koja ne radi na pedijatriji – pojašnjavaju u rukovodstvu Doma zdravlja.

Na zvaničnoj FB stranici Doma zdravlja, postavljene su fotografije sa obreda sečenja kolača, a slavu im je čestitao i direktor Milorad Jerkan.

“Moda” da ustanove imaju svoje krsne slave, vratila se pre nešto više od dve decenije. Prema rečima sveštenika Ivana Cvetkovića, to je u skladu sa stavovima SPC i u duhu negovanja tradicije.

– Ako se kaže da je svaka porodica crkva u malom koja slaveći krsnu slavu slavi i Boga, zašto onda jedan kolektiv, gde provedemo trećinu dana, ne bi takođe mogla biti “crkva u malom”. Naravno, treba voditi računa da to ne ometa normalan rad koletiva – navodi Cvetković.

SVETI VRAČI

ZAŠTITNICI lekara su Sveti vrači, Kozma i Damjan i uglavnom slave zdravstvene ustanove. Lekari iz Rasadnika opredelili su se za Svetog Stefana, jer je u kratkom vremenskom razmaku preminulo nekoliko njihovih kolega.

(Večernje novosti, piše: D.A.)

Slučajne vesti
6 komentara
  1. Ako je ovo zaista istina onda je ovo jedna velika sramota, sramota za Nis, za Palilulu, za zdravstvo.

  2. Ako su u SNS onda im je oprosteno oni mogu sve i za nista ne odgovaraju javnosti

  3. Sankcionisati ovo osoblje jer su u pitanju deca Niša i tu nema govora i opravdanja. Očekujem uskoro izveštaj o smanjenju plata ovim NEradnicima

  4. Napisali ste na fejsu da su građani Niša ogorčeni. Normalno. Svako normalan bi bio ogorčen da ne daj Bože odvede dete hitno kod lekara a oni zaseli i vesele se uz Zoricu Brunslik i Lepu Brenu. Kuda ide ovaj narod? Da li neko ovo vidi?
    Da li smo slepi što smo poverili mandat nesposobnima iz Srpske napredne stranke koji nas teraju u što veću dubiozu i propast?
    Ne verujem da ćete pustiti ovaj komentar, ali verujem da ćete imati trunke morala da bar utiče ovo na vašu redakciju.

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

: Vratiti smrtnu kaznu za ubice....
mentor max: Daleko je on od ove pozicije,neće nikada ni biti ...
Marijana: Koju kaznu prepisati licima koja su ubila čoveka?...
Nargilica: Sofija jeste jedno od najpopularnijih imena pogoto...
Oliver: Taman, pred beogradske izbore....
Dragan: Zasto je Darko Bulatovic malo zastupljen u vasem l...
Simfoniski: Sta bre vise maltretirate ove jadne ljude sto rade...
mekani: mnogo strasno izgleda.......
Miroslav: Imate veoma bogat sajt i cak sta vise, imate veoma...
marko deka: Ako sns bude ispod 33% u Beogradu to je veliki usp...