PALILULA: Lekari decu vratili kući da bi slavili slavu?

6

Obeležavanje krsne slave Svetog Stefana na pedijatriji ambulante “Rasadnik” na Paliluli u Nišu izazvalo revolt na društvenim mrežama, jer je jedan roditelj objavio da su deca zbog slavskog obreda u čekaonici vraćana kući.

Foto: Večernje novosti

Rukovodstvo Doma zdravlja demantuje da su zbog krsne slave pacijenti na bilo koji način bili oštećeni, ne vide u ovom ništa sporno, pa tako ni potrebu da eventualno reaguje zaštitnik pacijenata “jer nisu povredili njihova prava”.

Navode i da ustanova raspolaže skeniranim dokumentom u kom može da se vidi da je pedijatar Gordana Grujić tog dana, 9. januara, imala 31 pregled počev od 7.46 do 14.30 kada se završava prva smena.

– Pedijatrija nema drugu smenu, a stolovi su počeli da se postavljaju pri kraju prve smene, što nije ugrozilo proces rada. Sva deca su pregledana. Domaćin slave je bila doktorka Olgica Jovanović, koja ne radi na pedijatriji – pojašnjavaju u rukovodstvu Doma zdravlja.

Na zvaničnoj FB stranici Doma zdravlja, postavljene su fotografije sa obreda sečenja kolača, a slavu im je čestitao i direktor Milorad Jerkan.

“Moda” da ustanove imaju svoje krsne slave, vratila se pre nešto više od dve decenije. Prema rečima sveštenika Ivana Cvetkovića, to je u skladu sa stavovima SPC i u duhu negovanja tradicije.

– Ako se kaže da je svaka porodica crkva u malom koja slaveći krsnu slavu slavi i Boga, zašto onda jedan kolektiv, gde provedemo trećinu dana, ne bi takođe mogla biti “crkva u malom”. Naravno, treba voditi računa da to ne ometa normalan rad koletiva – navodi Cvetković.

SVETI VRAČI

ZAŠTITNICI lekara su Sveti vrači, Kozma i Damjan i uglavnom slave zdravstvene ustanove. Lekari iz Rasadnika opredelili su se za Svetog Stefana, jer je u kratkom vremenskom razmaku preminulo nekoliko njihovih kolega.

(Večernje novosti, piše: D.A.)

Podeli.

6 коментара

 1. Ako je ovo zaista istina onda je ovo jedna velika sramota, sramota za Nis, za Palilulu, za zdravstvo.

 2. Ako su u SNS onda im je oprosteno oni mogu sve i za nista ne odgovaraju javnosti

 3. Direktor na

  Sankcionisati ovo osoblje jer su u pitanju deca Niša i tu nema govora i opravdanja. Očekujem uskoro izveštaj o smanjenju plata ovim NEradnicima

 4. Илић na

  Написали сте на фејсу да су грађани Ниша огорчени. Нормално. Свако нормалан би био огорчен да не дај Боже одведе дете хитно код лекара а они засели и веселе се уз Зорицу Брунслик и Лепу Брену. Куда иде овај народ? Да ли неко ово види?
  Да ли смо слепи што смо поверили мандат неспособнима из Српске напредне странке који нас терају у што већу дубиозу и пропаст?
  Не верујем да ћете пустити овај коментар, али верујем да ћете имати трунке морала да бар утиче ово на вашу редакцију.

Ostavite svoj komentar