PALILULA: Lekari decu vratili kući da bi slavili slavu?

Objavljeno: 14 jan 2017

Obeležavanje krsne slave Svetog Stefana na pedijatriji ambulante “Rasadnik” na Paliluli u Nišu izazvalo revolt na društvenim mrežama, jer je jedan roditelj objavio da su deca zbog slavskog obreda u čekaonici vraćana kući.

Foto: Večernje novosti

Rukovodstvo Doma zdravlja demantuje da su zbog krsne slave pacijenti na bilo koji način bili oštećeni, ne vide u ovom ništa sporno, pa tako ni potrebu da eventualno reaguje zaštitnik pacijenata “jer nisu povredili njihova prava”.

Navode i da ustanova raspolaže skeniranim dokumentom u kom može da se vidi da je pedijatar Gordana Grujić tog dana, 9. januara, imala 31 pregled počev od 7.46 do 14.30 kada se završava prva smena.

– Pedijatrija nema drugu smenu, a stolovi su počeli da se postavljaju pri kraju prve smene, što nije ugrozilo proces rada. Sva deca su pregledana. Domaćin slave je bila doktorka Olgica Jovanović, koja ne radi na pedijatriji – pojašnjavaju u rukovodstvu Doma zdravlja.

Na zvaničnoj FB stranici Doma zdravlja, postavljene su fotografije sa obreda sečenja kolača, a slavu im je čestitao i direktor Milorad Jerkan.

“Moda” da ustanove imaju svoje krsne slave, vratila se pre nešto više od dve decenije. Prema rečima sveštenika Ivana Cvetkovića, to je u skladu sa stavovima SPC i u duhu negovanja tradicije.

– Ako se kaže da je svaka porodica crkva u malom koja slaveći krsnu slavu slavi i Boga, zašto onda jedan kolektiv, gde provedemo trećinu dana, ne bi takođe mogla biti “crkva u malom”. Naravno, treba voditi računa da to ne ometa normalan rad koletiva – navodi Cvetković.

SVETI VRAČI

ZAŠTITNICI lekara su Sveti vrači, Kozma i Damjan i uglavnom slave zdravstvene ustanove. Lekari iz Rasadnika opredelili su se za Svetog Stefana, jer je u kratkom vremenskom razmaku preminulo nekoliko njihovih kolega.

(Večernje novosti, piše: D.A.)

Povezane vesti
Pročitajte i ovo
6 komentara
  1. Ako je ovo zaista istina onda je ovo jedna velika sramota, sramota za Nis, za Palilulu, za zdravstvo.

  2. Ako su u SNS onda im je oprosteno oni mogu sve i za nista ne odgovaraju javnosti

  3. Sankcionisati ovo osoblje jer su u pitanju deca Niša i tu nema govora i opravdanja. Očekujem uskoro izveštaj o smanjenju plata ovim NEradnicima

  4. Napisali ste na fejsu da su građani Niša ogorčeni. Normalno. Svako normalan bi bio ogorčen da ne daj Bože odvede dete hitno kod lekara a oni zaseli i vesele se uz Zoricu Brunslik i Lepu Brenu. Kuda ide ovaj narod? Da li neko ovo vidi?
    Da li smo slepi što smo poverili mandat nesposobnima iz Srpske napredne stranke koji nas teraju u što veću dubiozu i propast?
    Ne verujem da ćete pustiti ovaj komentar, ali verujem da ćete imati trunke morala da bar utiče ovo na vašu redakciju.

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Lopovj: Nista ne moze da zameni moju nuteLicu...
Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...