Opozicija blokirala govornicu „živim zidom“ jer nije bilo TV prenosa skupštine

Objavljeno: 12 nov 2015

Niška opozicija blokirala je danas takozvanim „živim zidom“ govornicu u skupštinskoj sali čime su iskazali svoj protest što nema direktnog TV prenosa gradskog parlamenta, uprkos tome što se ta opcija u poslovniku nigde ne spominje.

blokada

Sednica je formalno počela, ali su predstavnici opozicije (u ne tako dramatičnoj atmosferi) zaposeli govornicu pa sednica nije mogla da se održi. Posle prekida vlast je razmatrala ovo pitanje, ali se do rešenja nije došlo tako da je zasedanje prekinuto. Unazad godinama, prenos parlamenta je obavljala Niška televizija, ali sada je to posle privatizacije ovog medija prekinuto. Nezvanično saznajemo da je celodnevno emitovanje na NTV koštalo oko 100.000 dinara.

U ime opozicije, novinarima su se obratili Zoran Mihajlović(SDS) i Branislav Jovanović(NPS).

-Nećemo dozvoliti da u Nišu ponovo zavlada medijski mrak, ovo je „crvena linija“ preko koje ne možemo preći ni po koju cenu, pre svega zbog informisanosti građana Niša. Nećemo da se vraćamo u 1996/7. godinu. Predlagali smo da se sredstva obezbede preko projektnog finansiranja, nađe način i da se do ponedeljka to završi kada bi se sednica nastavila. Tražimo puno informisanje. Ima u budžetskoj rezervi para za to, samo treba naći načina da se pravna forma ispuni, složila su se ova dvojica odbornika.

opozicija-2

Jovanović i Mihajlović, na pitanje „Gradjanina“ da li je neodgovorno što prekidaju sednicu i koče donošenje odluka zbog nedostatka TV prenosa, odgovorili su odlučno „ne“. Jovanović je rekao da na sastanku šefova odborničkih grupa niko nije obavešten da nema TV prenosa i da nije donošenje odluka odloženo u nedogled nego do ponedeljka.

-Odlaganje sednice dva dana, nije veliko odlaganje. Ništa se dramatično neće desiti. Sa druge strane, prenos skupštine grada jeste demokratska tekovina i nedopustivo je da se ona na bilo koji način prekida. Izvršna vlast je to morala da ima u vidu i morali su do početka zasedanja to da reše, rekao je Mihajlović, zamenik predsednika SDS u Nišu.

U ime vlasti obratio se Nenad Stanković, zamenik predsednika Skupštine grada Niša koji je rekao da TV prenos nije sadržan u poslovniku parlamenta, a da su komercijalni minuti na televizijama dosta skupi. On je rekao „da pravno neće moći da se obezbedi TV prenos ni u ponedeljak“.

vlast

-Ovim je odloženo odlučivanje o budžetu grada, čitavom setu komunalnih pitanja, diskusiji o konsolidovanju nekih preduzeća. Ja sam osma godina na ovom mestu i nikada nije bio problem da se prenosi skupština. Ja nisam imao informaciju da neće biti TV prenosa, saznao sam na pola sata pre ove sednice. Pokušao sam da stupim u kontakt sa novim vlasnicima televizije, ali nisam uspeo. Verujem da ćemo u narednom periodu rešiti taj problem jer ću obavestiti sve niške televizije da kasžu svoje ponude – rekao je Mile Ilić, predsednik niškog parlamenta.

(Izvor vesti i foto: Građanin, piše M.S.)

Povezane vesti
Pročitajte i ovo

Pošaljite svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

Lopovj: Nista ne moze da zameni moju nuteLicu...
Bisera: Hitler je znao da su Jevreji masoni, iluminati i d...
Bisera: Hitler je znao da Jevreji vladaju sveto putem mani...
snežana alic: Vaš komentar unesite ovde..dali važi to za moju ...
S76: Ovde nije bilo meštana već samo naprednjaka...
Saradžogla: Ko dobacuje?Glupa bosanska ...
CRISTIANO SAMARDZICH: DA LI JE TETKA DRAGICA RISTIC IZ SVRLJIGA IMENOVAN...
detes: Miliju za predsednika SRBIJE...
maximilian: neko je izracunao pre neki dan. kvadrat ciscenja ...
Lopov: Kao i drug mu Bane banana...