Održano deveto takmičenje u pripremanju zimnice i čvaraka

Objavljeno: 12 okt 2015

Deveto po redu takmičenje u pripremanju zimnice i čvaraka bilo je prilika da se pored prezentacije gotovih proizvoda, posetiocima predstave specijalizovani proizvođači voća, povrća, meda i proizvoda od meda, i sakupljači šumskih plodova iz mnogih krajeva Srbije.

go medijana

Cilj ove manifestacije je unapređenje proizvodnje i prerade voća i povrća, kao i plasmana zimnice iz domaće radinosti, ali i industrijski proizvedene.

Ono što je važno je razmena iskustava, znanja i veština profesionalnih i kadrova amatera koja na jedinstven način daje veći značaj očuvanju i negovanju srpske tradicionalne zimske kuhinje. Ideja organizatora Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša je da na ovaj način motiviše građane da pokrenu sopstveni biznis i sačuvaju recepture od zaborava.

Gradska opština Medijana podržala je ovu manifestaciju, jer je njen doprinos ravoju malog biznisa nesumljiv, istakao je na otvaranju Boban Vučković, zamenik predsednika Skupštine GO Medijana i dodao da su sve manifestacije koje Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša organizuje od značaja za širu društvenu zajednicu.

(GO Medijana)

Slučajne vesti
Jedan komentar

Pošaljite svoj komentar
Najnovije na portalu

Poslednji komentari


podelite mišljenje sa drugima.

novoselac: Zasto bre inicijali neka se vidi sramota i ko uzim...
Rajko: Kakav gmaz, kakva miljana gde lumpuje zivi u neku ...
Draža: Bravo mito svetski čoveče...
Brt: Decko je iz Svrljiga, nije iz Nisa :-)...
Milena: Tacnije- Decko iz Svrljiga✨👑✨...
🐈: Momak svetskog glasa, za njim šizi cela masa...
: prelepa si...
Cica: Steta sto je slika pacijenta kome se rade hemoroid...
: preslatka ljubim je ljiljanaaaaaaaa...
: Vratiti smrtnu kaznu za ubice....